Bloemen tekenen en schilderen, zonnebloemen

De zonnebloem

 

Als je denkt aan zonnebloemen, dan is het eerste wat in je opkomt, de schilder Vincent van Gogh. Vincent schilderde een 5-tal schilderijen met zonnebloemen.

3 Van de vijf zijn geschilderd met 15 zonnebloemen en 2 met 12 zonnebloemen. Zelf vind ik de in 1889 geschilderde 12 zonnebloemen het mooist. Dit doek hangt in het Philadelphia museum of Art in Philadelphia in de Verenigde Staten. Ooit wil ik dit museum bezoeken…

Zomer

Wanneer de zonnebloemen bloeien, is het zomer. Zaai het zaadje in het voorjaar.  In de zomermaanden, juli t/m september, verrijst een forse steel met prachtige, goudgele bloem. Vooral voor kinderen, die zelf deze bloem hebben gezaaid, is het een fantastische verrassing, wanneer de plant uitgroeit tot een grote bloem.

Zonnebloemen hebben een zomerse uitstraling. Ze hebben een bruin hart met gele blaadjes en bloeien lange tijd. Onderstaande bloemen kunnen worden gebruikt om ze na te tekenen of te schilderen en gebruik te maken van de specifieke gele kleuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leer gemakkelijk een zonnebloem tekenen of schilderen

 

Zoals je hierboven ziet, is het tekenen van zonnebloemen, niet echt heel moeilijk. Zonnebloemen worden extreem veel geschilderd en getekend. Hieronder een compilatie van een aantal schilder- en tekenwerken. Misschien heb je er iets aan als inspiratie.

Mijn eigen, enige zonnebloem. Vetkrijt op A 3 papier. Vetkrijt is niet mijn favoriet maar toch gedaan.
Gewoon mooi gemaakt!
Zonnebloemen in het veld.
Realistisch schilderij
Modern, abstract

 

 

]

Hoe schilder je een zonnebloem

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *