Huidskleur met kleurpotlood

Huidskleur met kleurpotlood

Onderstaande blog gaat over huidskleur met kleurpotlood. Dat is toch wel weer wat anders. Als kind had ik een kleurpotlodendoos waar 12 kleurpotloden in zaten. Licht-roze werd altijd als blanke huidskleur gebruikt. En donkerbruin gebruikte ik voor mensen met een donkere huidskleur. Nu weet ik dat huidskleur met kleurpotlood aanbrengen uit verschillende tinten bestaat. Er zijn minimaal 16 kleuren die kunnen worden gebruikt om een huidskleur op papier te krijgen. Huidskleuren met kleurpotlood is niet anders dan het mengen met acrylverf…Gewoon mengen, over elkaar heen aanbrengen.

Layering

Het mengen van kleuren met je kleurpotloden heet “layering”. Dit kan op de droge manier met bijvoorbeeld een doezelaar. Ook kan je hier een blenderpotlood voor gebruiken. Ga je nat mengen dan is het gebruik van reukloze terpentine aan te raden wanneer je werkt met Faber-Castell kleurpotloden, Polychromos of Caran ‘dAche Pablo. Ook kleurpotloden op wasbasis zijn geschikt om met terpentine te mengen.

 

Derwent kleurpotloden

Derwent is mijn favoriete merk op het gebied van kleurpotloden. Je kunt van dit merk 6 huidskleurpotloden in een blikje aanschaffen. Heb je echter een doos waar 72 kleurtjes in zitten dan kun je kiezen voor de volgende nummers
C010, C180, C190, C590, C610 en C630

Ga je met een ander merk kleurpotlood aan de slag dan zijn de volgende kleuren goede indicaties om te gebruiken.

 

aardkleur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cream

 

Oker

 

pink

 

donker terracotta

 

Zoveel mensen, zoveel kleuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

huidtint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huidskleurpotlood   

 

Ze zullen heus wel bestaan…een kant en klaar kleurpotlood om een huid mee te kleuren. Het is denk ik onmogelijk om met zo’n kleurtje elke huid te realiseren. De ene huid is de andere niet. Mensen met rood haar hebben vaak een heel blanke huid. En dan zijn er nog de mensen uit de Afrikaanse landen. Deze kunnen heel erg donker gekleurd zijn. Ga oefenen en mengen met je kleurtjes hierboven en je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden.

 

 

Een mooi voorbeeld van de kleuren die voor een wat donkere huid zijn gebruikt.

Huidskleurtinten

Bovenstaande tekeningen laten zien hoeveel kleurtjes je over elkaar kunt gebruiken om tot een realistisch resultaat te komen. De opzet van de onderstaande dame met hoed heb ik gemaakt met mosgroen kleurpotlood. Een neutrale kleur is het beste om te gebruiken.

Ook de schaduwen heb ik met mosgroen gedaan. Daarna met roze de schaduwen in het gezicht heel lichtjes gekleurd. Daarna kwam het rood, waar ik de lippen iets meer mee heb aangezet. De rest van de kleurtjes zie je onder de tekening. Ben je enthousiast en wil je meer weten over het tekenen en schilderen van huidskleuren? Ga dan naar mij blog https://zelfkunstmaken.nl/huidskleur-met-acrylverf/

Deze onderstaande tekening heb ik gemaakt naar een tutorial van Lineke Lijn bij de tekenclub.

Wil jij ook eens rondkijken op deze club? Dan kan dat voor slechts 1 euro voor een hele maand. Je mag dan meedoen aan alle webinars en turtorials! Super leuk!

https://creaclub.nl/

 

Mosgroen, roze, rood, blauw, cream en peach, paars, en zwart (hoedrand en schaduw hoed)

 

 

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel huidskleuren zijn er?

Een huidskleur kan variëren van lichtbruin tot heel donker koperbruin en van roodbruin tot diep blauw-zwart. De spreiding van mensen met een donkere huid over de aardbol is groot. In het geheel zijn er op de aarde veel meer pigmentrijke (donkere) mensen dan pigmentarme (blanke) mensen.

Hoe heet het over elkaar aanbrengen van kleuren met kleurpotlood?

Dit heet layering. Door layering kunnen de mooste effecten en huidskleuren ontstaan.

Kun je ook kant en klare kleurpotloden aanschaffen met huidskleuren?

Dit kan zeker. Door echter het over elkaar aanbrengen van kleurtjes breng je meer diepte aan in je huidskleuren.

Kun je ook mooie huidskleuren creëren met acrylverf of softpastelkrijt?

Dit kan zeer zeker! Ik heb een blog geschreven over huidskleuren met acrylverf. https://zelfkunstmaken.nl/huidskleur-met-acrylverf/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *