Huidskleur met kleurpotlood

Huidskleuren

Huidskleuren mengen met acrylverf, daar heb ik al eens een blog over geschreven. Via de zoekfunctie bovenaan de pagina kun je deze vinden.

Deze blog gaat echter over het mengen met kleurpotlood. Dat is toch wel weer wat anders. Als kind had ik een kleurpotlodendoos waar 12 kleurpotloden in zaten. Licht-roze werd altijd als blanke huidskleur gebruikt. En donkerbruin gebruikte ik voor mensen met een donkere huidskleur. Nu weet ik dat huidskleur met kleurpotlood aanbrengen uit verschillende tinten bestaat. Er zijn minimaal 16 kleuren die kunnen worden gebruikt om een huidskleur op papier te krijgen. Huidskleuren met kleurpotlood is niet anders dan het mengen met acrylverf…Gewoon mengen, over elkaar heen aanbrengen.

 

Het mengen van kleuren met je kleurpotloden heet “layering”. Dit kan op de droge manier met bijvoorbeeld een doezelaar. Ook kan je hier een blenderpotlood voor gebruiken. Ga je nat mengen dan is het gebruik van reukloze terpentine aan te raden wanneer je werkt met Faber-Castell kleurpotloden, Polychromos of Caran ‘dAche Pablo. Ook kleurpotloden op wasbasis zijn geschikt om met terpentine te mengen. (Derwent).

 

Derwent kleurpotloden

Derwent is mijn favoriete merk op het gebied van kleurpotloden. Je kunt van dit merk 6 huidskleurpotloden in een blikje aanschaffen. Heb je echter een doos waar 72 kleurtjes in zitten dan kun je kiezen voor de volgende nummers
C010, C180, C190, C590, C610 en C630

 

Ga je met een ander merk kleurpotlood aan de slag dan zijn de volgende kleuren goede indicaties om te gebruiken.

aardkleur
donker terracotta

 

Oker
cream

 

 

Blush pink
pink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoveel mensen, zoveel kleuren

 

huidtinten

 

Huidskleurpotlood   

 

Ze zullen heus wel bestaan…een kant en klaar kleurpotlood om een huid mee te kleuren. Het is denk ik onmogelijk om met zo’n kleurtje elke huid te realiseren. De ene huid is de andere niet. Mensen met rood haar hebben vaak een heel blanke huid. En dan zijn er nog de mensen uit de Afrikaanse landen. Deze kunnen heel erg donker gekleurd zijn. Ga oefenen en mengen met je kleurtjes hierboven en je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden.

 

Een mooi voorbeeld van de kleuren die voor een wat donkere huid zijn gebruikt

 

 

 

 

 

 

Huidskleurtinten

 

 

Onderstaande tekening laat zien hoeveel kleurtjes je over elkaar kunt gebruiken om tot een realistisch resultaat te komen. De opzet van deze dame met hoed heb ik gemaakt met mosgroen kleurpotlood. Een neutrale kleur is het beste om te gebruiken.

Ook de schaduwen heb ik met mosgroen gedaan. Daarna met roze de schaduwen in het gezicht heel lichtjes gekleurd. Daarna kwam het rood, waar ik de lippen iets meer mee heb aangezet. De rest van de kleurtjes zie je onder de tekening. Ben je enthousiast en wil je meer weten over het tekenen en schilderen van huidskleuren? Ga dan naar mij blog https://zelfkunstmaken.nl/huidskleur-met-acrylverf/

Deze onderstaande tekening heb ik gemaakt naar een tutorial van Lineke Lijn bij de tekenclub.

Wil jij ook eens rondkijken op deze club? Dan kan dat voor slechts 1 euro voor een hele maand. Je mag dan meedoen aan alle webinars en turtorials! Super leuk!

https://creaclub.nl/

 

Mosgroen, roze, rood, blauw, cream en peach, paars, en zwart (hoedrand en schaduw hoed)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *