Intuïtief portretschilderen

Intuïtief schilderen

De intuïtieve manier van schilderen is helemaal in opkomst en vooral online, is het inmiddels een populaire bezigheid, onder veel mede-kunstenaars. Deze manier van schilderen en tekenen trok mij wel aan. Al snuffelend op facebook kwam ik Yvon van Bergen tegen. Haar manier van lesgeven is interessant. Ik ben dan ook haar gratis, online 5-daagse cursus portretschilderen gaan volgen. De simpele en rustige uitleg, wordt via you-tube filmpjes op een duidelijke manier verteld, en gedemonstreerd.

Kleur, de mens en zijn schoonheid spelen een belangrijke rol. Vanuit je eigen intuïtie werken is eigenlijk het fijnste wat bestaat. Het is even oefenen, maar met een paar goede handvatten, kun je al een aardig portret neerzetten. Ook mensen die nog niet veel hebben getekend, kunnen op deze wijze aan de gang gaan. Intuïtie betekent eigenlijk,  het bij toeval plaatsvinden. Door intuïtief te gaan schilderen zul je je eigen creativiteit gaan aanspreken en van je hoofd en verstand een beetje afstand  nemen. Gewoon laten gebeuren. Hieronder een filmpje uit de tweede gratis les van Yvon, welke laat zien hoe je kunt oefenen om intuïtief een portret op te zetten met houtskool.

 

 

 

Wat aangerommeld met houtskool op papier, er ontstaat altijd wel iets interessants.

 

Een uitdaging

 

Een uitdaging bij intuïtief portretschilderen, ” is het niet perfect hoeven zijn”. Het creëren van je eigen kunst!

Elk mens heeft van oorsprong een gezonde zelfexpressie. Volwassenen zijn echter meer en meer vanuit hun hoofd gaan leven en denken. Om weer meer je creativiteit aan te spreken en deze te ontwikkelen, is intuïtief schilderen heerlijk om te doen. Hieronder zie je wat ik heb gedaan met de vijfde les van Yvon van Bergen. Superleuk om te doen!

 

 

 

Een stuk, wat dikker karton, beschilderd met acrylverf
gezicht getekend met houtskool
houtskooltekening fixeren en dan het gezicht beschilderd met acrylverf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn portrettekening vindt ik zelf leuk geworden. Het was mijn eerste intuïtieve portret. Heb jij ook zin om eens kennis te maken met intuïtief portretten tekenen/schilderen? Ga dan naar de website van Yvon van Bergen https://www.yvonvanbergen.nl/  en klik op gratis cadeau. Een betrouwbare website waar je niet aan een dure cursus vastzit maar waar je kunt kennismaken met 5 inspirerende lessen.

 

Rechtsboven vindt je mijn pinterest pagina. Wil je meer intuïtieve portretschilderingen zien? Klik dan op mijn pagina en bekijk het bord

Intuïtieve schilderkunst

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *