Koeien tekenen, pastelkrijt

De gekleurde koeien heb ik met Sennelier pastelkrijt gemaakt. Eerst de ondergrond met een katoenen doek en een lichte kleur bewerkt. Daarna met de felle kleuren plus een katoenen doek en mijn vingers als het ware een schilderwerk gemaakt. Sennelier krijt is uitermate geschikt om dit te doen. Het krijt is heel erg zacht dus er is voorzichtigheid geboden om niet te hard te drukken.

Wanneer de kleuren op het papier staan heb ik met houtskool de koeien op het papier over de kleuren getekend.

 

Om in de felle kleuren nog een tekening te maken heb ik een abstract gemaakt van een aantal vage vrouwfiguren. Je kunt nog zien dat er een vrouw links op de voorgrond staat met een grote rode hoed op. In het midden staat ook een vrouw maar de rest van de figuren zijn wat onduidelijk. Ik ben net als bij de koeien te werk gegaan door eerst een hoofdkleur als ondergrond te gebruiken. Deze kleur heb ik met een katoenen doekje aangebracht. Door voorzichtig en niet te hard te wrijven is dit simpel te doen .Daarna met het felle rood en en wat geel, oranje en een donkere tint de vrouwen op het papier getekend met mijn vingers.

Met je vingers en handen kun je uitstekend tekenen.

 

 

1 thoughts on “Koeien tekenen, pastelkrijt

  1. Willy zegt:

    Erg knap Greet. Leuk detail, mijn dochter stuurde me gisteren foto’s van hun nieuwe schilderijen. Was o.a. een koe bij, die heel erg veel hetzelfde gevoel gaf als jouw koe. Google maar eens op Marieke Bekke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *