Online-schildercursus

Ontspannen leren schilderen

De populariteit om online te leren schilderen, neemt het laatste jaar zienderogen toe. Ik teken en schilder al een poosje, dus was nieuwsgierig wat online schilderen eigenlijk inhoud. De online schilderclub is op dit gebied één van de meest vooruitstrevende website’s die het online leren schilderen, duidelijk op de kaart heeft gezet. Regelmatig organiseert deze club een GRATIS  workshop schilderen, voor mensen die nog nooit een kwast hebben vastgehouden en onzeker zijn in hun creativiteit.

De online schilderclub is in handen van Corrie Leushuis en Renate Rolefes.

 

Schoonmoeder en schoondochter die op het gebied van tekenen en schilderen hun sporen al ruimschoots hebben verdiend. Hun bedrijf is gevestigd in Hengelo. Het schilderen zit beide dames in het bloed en ze vinden het geweldig om dit op de gewone vrouw/man over te brengen. Zij hebben de mogelijkheid gecreëerd om mensen  een vrolijk schilderij te laten maken.

Schilderen kan iedereen leren, als je de juiste handvatten maar hebt. Kleuren, vormen, techniek, contrast en structuur kun je online leren. Je leert je creativiteit te ontwikkelen en anders naar dingen te kijken. Je kunt zelfs je eigen stijl ontwikkelen.

Schilderen is een heerlijke bezigheid die ontspant en je hoofd leeg maakt.

Door online in je eigen omgeving te leren schilderen geeft je zelfvertrouwen en ontwikkelt je fantasie.

 

Mijn online schilderij

Ik was dus nieuwsgierig naar de werkwijze van de online schilderclub en ben dus aan de slag gegaan met het klaprozen schilderij. Wanneer je je opgeeft kun je een lijstje met de juiste verfkleuren en schildergereedschappen downloaden. Vóórdat de workshop begint kun je alles netjes klaarzetten. Ik ben direct gaan meeschilderen en dat vond ik toch wel een dingetje. Ik had het verkeerde palletmes en e.e.a. kwam toch niet helemaal goed uit de verf. Online meeschilderen is toch wel wat anders dan zonder bewegende beelden schilderen van een foto of plaatje.

De volgende dag ben ik helemaal opnieuw begonnen met het juiste palletmes en de juiste kleuren groen.  Als je jezelf opgeeft voor een gratis workshop dan krijg je de volgende dag de video toegestuurd. Deze heb ik opgezet en af en toe gestopt om een foto van mijn werk te maken. Het ging op deze manier wat meer relaxt. Ik zou dus aanraden om eerst rechtstreeks de uitzending te bekijken en later met de video-opname te gaan schilderen.

Hieronder zie je stap voor stap hoe het klaprozenschilderij is opgebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen kan meedoen met een gratis workshop schilderen. Het is belangrijk om de facebookpagina Online Schilderclub te liken en te volgen. Regelmatig zie je de activiteiten van deze website. Wil je meer weten over de online Schilderclub, bezoek dan de website   https://onlineschilderclub.nl

 

Kijk naar de prachtige, vrolijke werken die de beide dames van deze online schilderclub in de loop der jaren hebben geschilderd op mijn

PINTERESTPAGINA  op het bord inspiratie   rechtsboven deze blog.

Hier kun je ook de schilderijen bekijken van de gewone man/vrouw, die één van de gratis online-workshops hebben gevolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *