Welkom op mijn website!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in kunst en creatief bezig zijn.     11143316_704397476356003_1768831039156915891_n

Ik ben Greet Bogaard, geboren in 1954 als Margaretha Dolieslager en getrouwd met Jan.

We hebben 3 zoons, 3 lieve schoondochters en twee geweldige kleindochters en een kleinzoon. Sinds kort hebben wij er ook 2 “bonus” kleinkinderen bij. Wie had dat ooit gedacht. Een mooi gezin wat inmiddels uit 13 personen bestaat!

Ik werk als auteur voor een tekstbureau en schrijf teksten voor het webdesign-bedrijf van mijn jongste zoon. Mede daardoor is het idee ontstaan om deze website/blog te starten. De combinatie schrijven en kunst maken is helemaal mijn ding!

Kunst maken en creatief bezig zijn doe ik bijna elke dag. Ik vind echt àlles leuk om te doen! Van beeldhouwen tot  schilderen en tekenen. Maar ook  het werken met inkt en pastelkrijt doe ik zeer regelmatig.

Regelmatig probeer ik een blogje plaatsen over  schildertechnieken en materialen. Wil je al mijn werken op één plek zien, klik dan  op de volgende link https://nl.pinterest.com/greetbogaard/greets-kunst/

Deze blog’s zijn bedoeld voor iedereen..Juist ook voor mensen die misschien wel eens wat meer wat van schilderen of tekenen  willen weten. Het kan een begin zijn om zelf eens de schilderkwast of tekenpotlood  ter hand te nemen  of  een leuke workshop op het gebied van  tekenen te gaan volgen.

Boetseren, beeldhouwen en stenen beschilderen

Boetseren en beeldhouwen doe ik o.l.v. mezelf evenals het beschilderen van keitjes en stenen. Ik doe dit meestal in de zomermaanden wanneer er geen tekenlessen zijn.

geboetseerd met zelfdrogende klei
foetus van speksteen
gemaakt voor de geboorte van kleindochter Sterre

Hieronder wat ervaringen op schilder en tekengebied.

1958

Een van mijn eerste tekeningen

2002 – 2004

In 2002 ben ik een cursus portrettekenen gaan volgen in het dorpshuis in Wezep. Met houtskool en potlood moesten wij onze medecursisten op papier zetten. Hieronder een aantal voorbeelden.

Mijn model Kevin 13 jaar (inmiddels is hij 30, 2020) en altijd televisiekijkend…zo heb ik hem getekend.

2002 – 2008

Tussen 2002 en 2008 had ik het erg druk met mijn gezin en een aantal verbouwingen in ons huis. Heb wel workshops beeldhouwen en schilderen bezocht. Daar maakte ik o.a. een vogelbeeld van een gasbetonblok en een paverolbeeldje.

Paverol is een verharder. Deze gebruik je op textiel  om daar vervolgens een beeld mee op te bouwen.

vogel gemaakt van gasbetonblok
Paverol beeldje

2008 –  2011

Vanaf 2008 ben ik gaan schilderen bij Sandra Holtman in Heerde. Zij leerde me hoe ik een acrylschilderij moest opzetten en het gebruik van kleuren werd mij ook wat duidelijker. Met veel plezier elke 3 weken bij Sandra geschilderd. Hieronder een aantal schilderijen die ik bij atelier kleur heb geschilderd. http://www.atelierkleur.nl

Blonde koe
hardlopers
Bram
Different

2011 – 2012

In 2011 kwam ik bij Ingrid Bastiaan terecht in Wezep. Ik was toen net terug van een reis van 4 weken door Amerika wat veel indruk op mij had gemaakt. Ik schilderde o.a. een hele naïeve skye-line van New-York en de Bryce Canyon. Ingrid geeft workshops en schilderlessen aan zowel volwassenen als kinderen. http://www.ingridbastiaan.nl

Bryce Canyon

2012

In 2012 ben ik gaan schilderen in Wezep en  vervolgens in Oosterwolde, Gelderland.

Hieronder een aantal schilderijen die ik in 2012 heb gemaakt.

Tekenlessen ben ik gaan volgen vanaf 2013 en dit doe ik

nog steeds met veel plezier!

Potlood
kleurpotlood
pastelkrijt
pastelkrijt
houtskool

Dit was even over mezelf. Ik hoop nog heel lang te mogen schilderen en tekenen en mezelf en mijn omgeving te blijven verbazen wat een mens allemaal kan. De website zal steeds weer nieuwe items laten zien dus kijk regelmatig en laat voor de aardigheid een bericht achter.

” De creatieve mens volgt niet het platgetreden pad. Hij gaat zijn eigen weg”

                                                                                                                          Osho