Wat is een goede puntenslijper

Een mooie tekening maken gaat eigenlijk niet zonder een goede puntenslijper. Een puntenslijper moet naar behoren werken. Een potloodpunt moet goed kunnen worden geslepen, zonder dat de punt in de slijper blijft zitten. Teken je veel met grafiet of kleurpotlood, zorg dan dat je een goed exemplaar aanschaft.
Als er veel poloden moeten worden geslepen, dan is een tafelmodel puntenslijper het beste. Op scholen staat zo’n puntenslijper standaard op de tafel van de juf. Vroeger vond je het spannend, wanneer je op een bepaalde dag, de potloden mocht slijpen.
Tafelmodel
Een tafelmodel puntenslijper die je met de hand moet bedienen, zijn ideaal voor de wat duurdere kleur- en grafietpotloden. De mesjes moeten uiteraard kunnen worden verwisseld en deze puntenslijper moet gemakkelijk schoon te maken zijn. Op scholen, kantoren en waar tekenlessen worden gegeven is dit dé ideale oplossing om snel potloden te slijpen.
Elektrische potloodslijper
De elektrische potloodslijper is uiteraard duurder dan het gewone tafelmodel. Er zijn een groot aantal slijpers die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Een kleine greep uit de bekendste merken zijn:
– Mabed elektrische turbo twist, heel geschikt voor op kantoor.
– Bruynzeel multispits 7000. Is geschikt voor dikke, dunne en triple potloden. Speciaal ontwikkeld voor in de klas.
– Wescott op batterij functionerende slijper. Betaalbare fijne puntenslijper voor thuis.
M+R dubbel puntenslijper
Eén van de sterkste en fijnste puntenslijpers is een M+R slijper. Ik ben zelf in het bezit van deze puntenslijper en ben er erg blij mee. Een ronde slijper die twee slijpgaten heeft. Het grootste gat is geschikt voor de wat dikkere potloden. Een onverwoestbare puntenslijper die jarenlang scherp blijft en prettig in de hand ligt. Voor elk persoon geschikt die met kleur- of grafietpotloden werkt.
Nog een aantal Möbius und Ruppert design puntenslijpers die een leven lang meegaan, zie je hieronder. Ze zien er niet alleen mooi uit maar hebben een hoog kwaliteitsgehalte.

Tip!

Bovenstaande foto laat een mesje zien waar je bloemstelen mooi mee af kunt snijden. Het is echter ook perfect om punten van potloden mee te slijpen!

 

Kunst maken met potloodpunten
Leuk om te proberen. Minuscule kunstwerkjes maken met de punten op de potloden. Er zijn een aantal kunstenaars die geweldige kunstwerkjes maken met potloden. Met de potloodpunten wel te verstaan. Salavat Fidai heeft behalve zijn superkleine schilderwerkjes ook beeldhouwwerkjes met potloodpunten gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *