Simpele pen en inkttekening

Pen en inkt voor de kinderkamer

Je eigen design-tekening maken voor de kinderkamer of andere ruimte geeft veel voldoening. De giraffe is simpel en leuk om te maken. Plaatje A is het originele plaatje wat ik heb gevonden op internet. Plaatje B is het plaatje wat ik heb nagetekend van het origineel. Tevens heb ik horizontale hulplijnen aangebracht. Deze hulplijnen trek je ook op een A3 tekenpapier van 300 gram. De sepia-inkt is voor deze tekening heel erg geschikt. Maar zwart mag natuurlijk ook.

Het originele plaatje
Het originele plaatje
plaatje B
plaatje B
plaatje C
plaatje C  – Giraffe overgebracht op A3 tekenpapier

Plaatje B is het voorbeeldje en plaatje C laat zien dat je dit tekeningetje over kunt brengen opeen groter vel papier. De hulplijnen op de kleine afbeelding bepalen de verhoudingen en vergemakkelijken het overzetten.

Wanneer je de tekening van de giraffe er grotendeels hebt opstaan ga je aan de gang met pen en inkt. Je hoeft natuurlijk niet alle vlekken op het lijf met potlood te tekenen…Dit kun je direct met inkt doen.. Nadat alles bewerkt is met inkt, gum je de potloodlijnen uit. De inkt tekening is klaar om deze in een passende lijst te doen.

img_0019-crop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *