Sint en Piet tekeningen

De hoofdpersoon van het Sinterklaasfeest op 5 december, is weer gearriveerd in Nederland. Elk jaar komt de Sint weer naar ons land om de kinderen te voorzien van cadeautjes en snoepgoed. Een sfeervolle periode die voor de creatievelingen onder ons een fijne tijd geeft, voor het maken van  allerlei knutselwerken. Surprises hebben in veel gezinnen nog  groot aandeel op pakjesavond. Het maken van surprises geeft veel plezier aan de persoon die deze maakt maar ook de ontvanger beleeft veel vermaak aan zelfgeknutselde cadeautjes.

Tekeningen van Sint en Piet.

Voor de allerkleinsten zijn de tekeningen en kleurplaten belangrijk om het Sintfeest te beleven. Hoe leuk is het om zelf als ouder een mooie simpele tekening van Sint en Piet te maken en deze door de kleine te laten inkleuren.

 

 

Bovenstaande video laat een simpele Sint en Piet zien. Online vindt je honderden kleurplaten en tekeningen die je uit kunt printen en aan je kind kunt geven om in te kleuren.

Rien Poortvliet  1932 – 1995

Rien Poortvliet was een fantastische illustrator van boeken die geschreven waren door o.a. Jaap ter Haar en Leonard Roggeveen. Poortvliet ontpopte zich eind jaren ’60 tot zelfstandig tekenaar en gaf vele boeken uit met als onderwerp kabouters en de natuur. Zijn tekeningen vertelden het verhaal. Ook Sint en Piet kwamen aan de orde. Er verscheen zelfs een boek vol sinterklaas illustraties van Rien en geschreven door Jaap ter Haar. Ook verscheen er een kaboutersinterklaasboek.

Een kabouter sinterklaasje
Sinterklaasboek
uitgave 1969
Illustraties van Rien Poortvliet

 

Een échte Sint Nicolaas
zoals Rien hem voor ogen had.

 

Bovenstaande illustratie van Rien Poortvliet,  Sinterklaas die in volle galop over de daken gaat, heb ik geprobeerd om na te tekenen. Stap voor stap laat ik zien hoe ik deze  Sint op papier zette. Vergelijk het alsjeblieft niet met de originele tekening van Rien. Daar kan ik nooit aan tippen….

 

 

 

Het resultaat ! Met veel plezier gemaakt met respect naar Rien Poortvliet.

Kijk voor héél veel afbeeldingen op Pinterest.

Klik op de volgende link https://nl.pinterest.com/greetbogaard/sinterklaas-en-zwarte-piet/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *