uil tekenen en schilderen

De uil

Uilen zijn echte roofvogels die muizen en kleine konijnen vangen om ze daarna op te eten. De uil heeft buitengewoon goede oren en ogen. Ze kunnen ‘s nachts  jagen, mede doordat ze ook nog geruisloos vliegen. De uil is al sinds de oudheid een symbool van wijsheid. Zijn grote, naar voren gerichte ogen, zijn vooral tijdens het donker actief. Deze vogel kan ook gemakkelijk zijn nek draaien. Een uil kan op vele manieren worden afgebeeld. Je ziet een uil dikwijls als grappig tekeningetje of schilderijtje, maar ook als een roofvogel waar rekening mee moet worden gehouden. De afbeelding die je aan het begin van dit verhaal ziet staan, heb ik gemaakt met pastelkrijt op fluweelpapier. Het schilderij/naambordje van hout, laat weer hele ander uiltjes zien.

 

Kijk voor het maken van dit houten paneeltje op mijn blog ” naambordje met uiltjes”. Stap voor stap je eigen naambordje maken

 

Zelf een uil tekenen en/of schilderen

Op deze website staat een voorbeeld/blog, hoe je vrolijke uiltjes stap voor stap kunt schilderen. Deze simpele manier is voor iedereen weggelegd. Uilen zijn op veel manieren als afbeelding te vinden. Wil je een realistische uil of liever een abstract exemplaar. Hieronder vindt je een aantal manieren hoe je een uil kunt afbeelden. Kijk voor nog meer uilen door mijn pinterestpagina rechtsboven aan te klikken en het bord Uilen te bezoeken.

 

 

 

 

Abstracte uil
Dit uiltje maakte ik zelf op A3 papier met soft-pastelkrijt

 

kleurige uilen

 

 

 

 

 

Tenslotte nog een leuk filmpje wat laat zien hoe je een uil met potlood tekent.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *