Uil tekenen en schilderen

 

Uilen zijn echte roofvogels die muizen en kleine konijnen vangen om ze daarna op te eten. De uil heeft buitengewoon goede oren en ogen. Ze kunnen ’s nachts  jagen, mede doordat ze ook nog geruisloos vliegen. De uil is al sinds de oudheid een symbool van wijsheid. Zijn grote, naar voren gerichte ogen, zijn vooral tijdens het donker actief. Deze vogel kan ook gemakkelijk zijn nek draaien. Een uil kan op vele manieren worden afgebeeld. Een uil tekenen of schilderen zie je  dikwijls als grappig tekeningetje of schilderijtje, maar ook als een roofvogel waar rekening mee moet worden gehouden. De afbeelding die je aan het begin van dit verhaal ziet staan, heb ik gemaakt met pastelkrijt op fluweelpapier. Het schilderij/naambordje van hout, laat weer hele ander uiltjes zien.

 

Kijk voor het maken van dit houten paneeltje op mijn blog ” naambordje met uiltjes”. Stap voor stap je eigen naambordje maken

 

 

 

 

 

 

 

Zelf een uil tekenen en/of schilderen

Op deze website staat een voorbeeld/blog, hoe je vrolijke uiltjes stap voor stap kunt schilderen. Deze simpele manier is voor iedereen weggelegd. Uilen zijn op veel manieren als afbeelding te vinden. Wil je een realistische uil of liever een abstract exemplaar. Hieronder vindt je een aantal manieren hoe je een uil kunt afbeelden. Kijk voor nog meer uilen door mijn pinterestpagina rechtsboven aan te klikken en het bord Uilen te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit uiltje maakte ik zelf op A3 papier met soft-pastelkrijt

 

kleurige uilen
Verliefd uilenpaar, pen en inkt

 

 

Hoe teken je een uil met potlood…

Veelgestelde vragen

Uilen tekenen...is dit moeilijk?

Dat ligt er nu maar net aan wat je wil. Een realistische uil tekenen of schilderen vereist wel een beetje voorbereiding. Er zijn echter ook uiltjes die je gemakkelijk na kunt tekenen.

Waarom zijn uilen zo aantrekkelijk?

Uilen zijn aantrekkelijk, dit komt door hun ogen...deze zijn rond en kinderlijk.., grappig om te zien.

Met welk materiaal kunnen uilen worden gerealiseerd?

Dit kan met alle soorten materiaal. van houtskool tot Oost-indische inkt tot aquarelverf en olieverf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *