Van paaseilandbeeld tot foetus

Een bijzonder verhaal…

12 Jaar geleden vroeg mijn zoon Sebastiaan of ik voor hem een speksteenbeeld wilde maken. Hij wilde een paaseilandbeeld, een Moai zoals ze door de bewoners van dit eiland worden genoemd. Het verafgelegen eiland wat niet meer dan 160 vierkante kilometer meet,  herbergt meer dan 1000 van deze kolossale beelden. Paaseiland is één van de meest afgelegen eilanden op de wereld. De naaste buren wonen meer dan 2000 kilometer hier vandaan. Om precies te zijn 5.5 uur vliegen. Wil je meer lezen over het paaseiland met zijn beelden? Ga dan naar www.losapos.com

Ik heb dus naar voorbeeld  een paaseilandbeeld voor hem gemaakt.

Van de onderkant heb ik een plak af moeten snijden om het beeld goed te laten staan. Dit stukje steen heeft daarna jaren in de kast gelegen en ik was het eigenlijk al bijna vergeten. Totdat de vriendin van Sebastiaan bezig was om zwanger te worden. Het was zover …16 juli zou een bevruchtte eicel ingebracht worden bij Kim..Die dag heb ik van het stukje speksteen wat ik terugvond tussen allerlei andere stenen een foetus gemaakt. Ik was vergeten dat dit een stukje steen van het beeld was. Al doende met de foetus kwam ik daar achter. Na 12 jaar wist ik dat echt niet meer..

Helaas ging deze zwangerschap niet door en ik heb het foetusje veilig verstopt, opgeborgen.

Het geval wil dat ik het na verloop van tijd niet meer kon vinden. Maanden aan het zoeken geweest. Best vreemd toen ik het in november weer terugvond, helemaal achter in een kast. Kerstmis 2016 hoorden wij dat we nu toch echt opa en oma gingen worden.

Achteraf bleek dat ik de foetus weer heb gevonden toen Kim zwanger was …in november dus…

Dit bijzondere verhaal wilde ik toch even delen op mijn blog zelfkunstmaken.nl, tegelijk met  de foto’s van het paaseilandbeeld en de foetus.

 

]

8 thoughts on “Van paaseilandbeeld tot foetus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *