Wat is PanPastel?

PanPastel

PanPastel is eigenlijk niets anders dan soft-pastelkrijt wat in een rond of vierkant doosje is geperst. Met een speciaal sponsje kan dit krijt worden overgebracht op papier. Het ziet er als het ware net zo uit als foundationpoeder. Dit breng je ook met een soort van sponsje aan op je gezicht.

Het werken met dit medium lijkt een beetje op schilderen.

Er zijn een groot aantal kleuren verkrijgbaar. Ruim 80 tinten die voor zowel de professionele kunstenaar als de amateur kan worden gebruikt. Bevat veel pigment en is lichtvast. Verkrijgbaar in setjes maar ook per stuk verkrijgbaar.

Sponsjes

Wil je op de juiste manier de Panpastel verwerken dan is het handig om de sponsjes te gebruiken die bij de Panpastel horen. Er bestaan grote en kleine sponsjes. De kleine sponsjes kunnen op een applicator worden gezet. Deze sponsjes zijn los verkrijgbaar en kunnen dus de gebruikte sponsjes vervangen.

Met het sponsje op de applicator kan de kleur uit het doosje zo op het papier worden gesmeerd. Het heeft direct effect! Vooral landschapstekeningen worden prachtig met dit medium. Breng dunne laagjes aan, je kunt er gemakkelijk overheen tekenen met pastelpotlood. Dit werkt met krijt heel anders. Ga voorzichtig om met de sponsjes want deze slijten snel. Je kunt de Panpastel heel goed combineren met krijt en pastelpotloden. Panpastel werkt uitstekend op pastelmat.

Duur!

Panpastel is duur! De doosjes kosten al snel 7 euro per stuk. Voor een set van 10 kleuren betaal je al snel 50 euro. Ook de sponsjes moeten worden aangeschaft. Het pigment van Panpastel is fantastisch en wil je gaan werken met dit medium, dan moet je je bedenken dat je erg lang met een doosje doet. Heb je een klein budget, koop dan een paar primaire kleuren. Door te mengen kom je al erg ver met deze kleuren. Soms kun je testsets aanschaffen. Prettig om uit te proberen.

Hieronder een filmpje hoe je met Panpastel moet werken.

 

 

Ook leuk om te bekijken! https://nl.pinterest.com/panpastel/_created/

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *