Zelf een gemakkelijke muurschildering maken

Je ziet ze wel is op plaatjes en foto’s. Zo’n prachtige wandschildering op een kinderkamer bijvoorbeeld. Dieren, kabouters en sprookjesachtige figuren sieren de wand in een babykamer en geeft het kind elke keer weer een vrolijke plek om zich terug te trekken, te spelen of te gaan slapen. Zelf een gemakkelijke muurschildering maken is voor ieder creatief persoon een uitdaging! Zorg dat jou schilderwerk een herkenningspunt wordt voor je peuter.

Niet goedkoop

Het laten maken van een wandschildering is niet goedkoop. Je betaalt al snel vanaf 500 euro voor een kleine afbeelding.  Dan krijg je natuurlijk wel een schilderwerk op maat, die aangepast is aan jou wensen. Een groot project kan soms enkele dagen of weken in beslag nemen. Een originele muurschildering is maatwerk en de prijs hangt vaak af van verschillende factoren. De ondergrond speelt een rol maar ook aan het materiaal, wat wordt gebruikt, hangt een prijskaartje. Online kun je een groot aantal kunstenaars vinden die goed werk leveren!

Beetje talent

Ben jij iemand die graag tekent en het aandurft om zelf een simpele muurschildering te maken? Lees dan onderstaande tips en bekijk de tekeningen die ik verzamelde.

Oefenen

Heb je een muurtje in je huis waar je op kan oefenen dan is dit een pluspunt. Dit kan een stukje muur zijn in een berging of schuur, maar een wand op zolder is natuurlijk ook prettig. Je moet voldoende licht hebben en een goeie plek waar je rustig en ontspannen kunt werken. Het is belangrijk dat de muur mooi glad is.

Ontwerp op de muur zetten

Er zijn een aantal manieren om je ontwerp op de muur te zetten. Het mooiste is natuurlijk om uit de losse pols te werken. Je moet daar echter wel wat ervaring voor hebben en bedenken dat een tekening op een muur toch iets anders is dan op een vel papier. Maak geen moeilijke ontwerpen maar zorg dat je een simpele afbeelding hebt. Voor een kinderkamer is onderstaande tekening heel leuk en best wel te doen!

Beamer

Wil je op een preciese manier te werk gaan dan is een beamer hét hulpstuk wat je nodig hebt. Schaam je niet om gebruik te maken van zo’n apparaat, want je krijgt een prima eindresultaat. Hieronder zie je een filmpje dat een paar manieren laat zien hoe je een ontwerp op een muur kunt projecteren.

Acrylmarkers

Acrylmarkers zijn perfect om mee te schilderen. Je hebt geen geknoei met kwasten en potten verf. Het gebruik van Posca markers is perfect maar ook Molotow markers hebben hun diensten op dit gebied al bewezen. Molotow markers kun je navullen en zijn dus duurzamer.

Grotere vlakken zijn natuurlijk prettiger om met een kwastje verf in te vullen.

Wat heb je nog meer nodig

  • Een rolmaat
  • Babypoetsdoekjes ( handig om verf direct te verwijderen)
  • Schilderstape
  • Vuilniszakken om ramen en vloeren te beschermen
  • Genoeg markers
  • Een waterpas

Wanneer je afbeelding op de laptop staat, zorg dan dat je een verlengsnoer bij de hand hebt. Ook wanneer je een beamer gebruikt heb je natuurlijk stroom nodig. Is de afbeelding heel groot, dan kan een trapje ook handig zijn.

Full color

Wanneer je voor een full color schildering gaat heb je minstens 8 verschillende kleuren nodig. Het mengen van kleuren is in deze erg makkelijk om te weten hoe je dat moet doen. Zorg dat je een beetje kennis op doet op dat gebied. 3 Verschillende diktes kwasten is gemakkelijk en soms heb je er nog meer nodig. Houd er rekening mee dat je niet binnen een uurtje al klaar bent. Trek er echt een paar dagen voor uit om kwaliteit op de muur te krijgen.

Veelgestelde vragen

Kun je zelf een wandschildering in een kinderkamer maken?

Dat kan best, vooral wanneer je al een beetje kunt tekenen. Het is belangrijk om de tips hierboven serieus te nemen en niet een te moeilijk onderwerp te kiezen.

Wat is een belangrijk hulpmiddel bij het maken van een muurschildering?

Acryl markers zijn gemakkelijk en geven niet al te veel rommel. Vooral de Molotow markers zijn populair.

Hoe zet je een ontwerp op de muur?

Je kunt een tekening uit de losse pols maken maar een beamer is ook een handig hulpmiddel.

Hoeveel kleuren verf heb je doorgaans nodig?

8 Kleuren verf heb je meestal nodig om je ontwerp tot leven te brengen.

Wat kost doorgaans een muurschildering gemaakt door een professioneel kunstenaar?

Je bent minimaal zo'n 500 euro kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *