Klassieke kerstkaart

Kerstkaart  met pastelkrijt

 

Kerstkaarten maken hoeft niet moeilijk te zijn…Kun je een beetje overweg met pastelkrijt? Dan is deze klassieke kerstkaart leuk om te proberen. Download het gratis programma “photoscape” en ga aan de slag.

Jachttafereel met hulpstrepen
Jachttafereel met hulpstrepen

 

Het plaatje wat ik heb gevonden laat een jachttafereel zien. Zowel horizontaal als verticaal heb ik een hulpstreep aangebracht. Ook de horizon heb ik met een streep (de bovenste streep) aangegeven. Op A 3 papier zet ik op dezelfde manier deze hulpstrepen zodat het gemakkelijk is om de boompjes en figuren op de juiste plek te zetten.

Het eerste waar je mee begint is de lucht. Deze is licht van kleur. Een lucht waar de kou en frisheid vanaf straalt.

Daarna zet ik de boompjes langs de horizon. Halverwege zie je vaag een groepje mensen bij een houtvuurtje zitten. Deze heb ik een beetje kriebelig getekend. Je kunt eigenlijk geen mensen zien maar hebt wel de indruk dat ze er zitten.

img_0005  img_00071

 

 

Zorg dat het pad wat je vooraan ziet beginnen in een mooie boog naar rechts gaat.

De twee figuren met het hondje teken je links naast de verticale streep. Ik heb pastelkrijt gebruikt in blauwige, grijze kleuren voor de lucht. Bruine tinten voor de boompjes, afgewisseld met groen en terracotta-achtige kleuren.

Toen ik tevreden was met de pastelkrijt-tekening heb ik er een foto van gemaakt. Daarna met het programma “photoscape” de ster rechtsboven geplaatst en de tekst linksboven. Van deze foto heb ik on-line kerstkaarten laten maken.

img_0022-crop-2

Wil je nog meer kerstkaarten maken?

Klik dan op mijn andere blogjes;

Blauwbekken in de sneeuw met kerst

Kersttroostkaarten

Een kerstpoes met ballen

Een simpele kerstboom schilderen

Kerstmannenkoor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *