Meisjes tekenen en schilderen

Meisjes tekenen en schilderen kan op vele manieren. Meisjes zijn wat anders dan dames of vrouwen. Onder meisjes versta je een vrouws-persoon tot een jaar of 12. Kinderen tot deze leeftijd zijn nog onbevangen en hebben nog geen idee wat hen in de toekomst te wachten staat. Naïef en tegelijkertijd lief. Kleine meisjes willen dansen en spelen. Een dansend of spelend klein meisje tekenen of schilderen is heerlijk om te doen. Het dansende meisje naast dit bericht heb ik onlangs geschilderd om te laten zien tijdens de kunstroute van 2019.

Meisjes tekenen

Hieronder een paar voorbeelden van meisjes (kleindochters) die ik heb getekend met potlood, kleurpotlood en wat krijt.

Zoë

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sterre

Meisjes schilderen

Ook heb ik nog tweemaal een schilderij gemaakt van spelende meisjes op het strand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe teken je een meisje

Hieronder vindt je een aantal voorbeelden, die om te beginnen, eens zou kunnen gaan natekenen. Lieve kleine meisjes, die vele gelaatsuitdrukkingen laten zien.

Het enige wat je nodig hebt is papier, tekenpotlood en gum.

Lachende meisjes tekenen
Bij dit meisje begin je met de ogen

Hoe schilder je een meisje?

Bovenstaande tekeningetjes en filmpje laten zien hoe je op eenvoudige wijze een meisje kunt tekenen en schilderen. Ik heb in het verleden ook een meisje geschilderd. Hieronder laat ik zien hoe ik dat stap voor stap heb gedaan.

houtskooltekening

Meisjes zijn altijd de moeite waard om te schilderen. Wil je zelf aan de gang met kwast en verf? Bekijk onderstaand filmpje en doe er je voordeel mee..

 

Op Pinterest vindt je heel veel voorbeelden van schattige, brutale, boze en lieve meisjes om te tekenen en te schilderen!

Veelgestelde vragen

Is meisjes teken of schilderen moeilijk?

Nee, wanneer je goed naar de stap voor stap tekeningetjes kijkt valt dit wel mee. Het is ook een kwestie van veel oefenen. Meisjes zijn leuk om te tekenen. Teken ze met een pet, boos of juist heel lief en je zult altijd succes hebben met je tekening!

Met welke materialen kan ik een meisje het beste afbeelden?

Eigenlijk kan met elk materiaal een meisje worden getekend. Maar om goed te oefenen is een potlood het allerbeste. Later kan dit worden uitgebreid met wat je ook maar wil. Houtskool of kleurpotlood, acryl- of olieverf. Een meisje kan altijd met veel verschillende materialen worden gecreëerd.

Waar moet je o.a. op letten wanneer je een meisje tekent?

Let vooral op de houding en de gezichtsuitdrukking. Dit vertelt veel over een tekening van een meisje. Is ze vrolijk of juist verdrietig?

Welke kleuren zijn belangrijk wanneer je een meisje tekent of schildert?

Let vooral op de huidskleuren van een meisje. Wanneer je meer wil weten over huidskleuren, zoek dan op deze website naar huidskleur met acrylverf of huidskleur met kleurpotlood. De kleuren van kleding is vanzelfsprekend je eigen keus. Hier kun je gebruik maken van je lievelingskleuren.

3 thoughts on “Meisjes tekenen en schilderen

 1. ikwilanoniemblijven zegt:

  Ik vind het heel leuk om meisjes te tekenen. Maar zou je alsjeblieft nog wat meer over kleding kunnen vertellen en over hoe je dat doet. En ook met kleuren. Wat goede kleurencombinaties zijn. Alvast bedankt!!! Deze tips waren trouwens heel goed!!!!!!!

  • Greet zegt:

   Hai,
   Ik zie nu pas jou vraag…sorry dat ik zo laat reageer. Ik ga me er even iets meer in verdiepen. Dat vind ik zelf ook leuk hoor…je hoort nog van mij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *