Poes schilderen of tekenen

Eigengereid en aanhankelijk
Het meest geliefde huisdier van de mens is en blijft toch nog altijd de kat. Eigenwijs, lief, eigengereid en meestal niet te peilen. Ik heb zelf 3 katers en zou niet weten wat ik zonder ze moet. Sprokkel is mijn oudste kat. Deze seniorkat is 10 jaar oud. Een lief dier met geheel eigen karakter die het fijn vindt om ’s avonds naast mij op de bank te liggen. Hij gaat de tuin niet meer uit en jaagt niet meer op vogeltjes. Hij is gevonden onder een hoop pallets in Harlingen door mijn oudste zoon. Ik houd van deze rode kater en heb hem al een aantal keren geschilderd en getekend.

 

       Sprokkel                                                                                                 

acrylverf
kleurpotlood
contékrijt

Zwarter dan zwart
Droppie is mijn kater die ik in 2010 uit Zwolle heb opgehaald. Uit een nest met heel veel zwarte poesjes heb ik Droppie gekozen. Droppie is een kater die helemaal zijn eigen gang gaat en zich niets aantrekt van de wereld om hem heen. De ene keer wil hij lekker worden geaaid en het volgende moment is hij verdwenen. Wel een kat met vaste gewoontes. Droppie is zwart en ik heb hem met pastelkrijt getekend.

pastelkrijt op grijs papier

Droppie

 

Prachtige zwarte kattenkop, Het zou zo Droppie kunnen zijn.

 

Binky

 

Binky is onze jongste kater en ongeveer 4 jaar oud. Bij kennissen aan komen lopen. Zij wilden hem niet hebben maar ik wel. Zo’n lief, klein poesje kon ik niet weerstaan. Wij hadden toen weliswaar al 3 katten maar ik dacht, deze kan er ook wel bij. Onze oudste poes Lotje hebben we kort nadat we Binky kregen, helaas moeten laten inslapen….

Lotje
geschilderd met acrylverf
Pastelkrijt

Binky is een lieve, kleine kat die erg ondeugend kan zijn. Wel een poes met een gebruiksaanwijzing. Kan heel onzeker en bang zijn. Met de twee andere katers is hij goed bevriend. Hij wil altijd wel met ze spelen….

pastelkrijt op grijs papier
Slapende Binky met houtskool

Zelf een kat tekenen

Hieronder zie je nog een kat,  gemaakt heb met Oost-indische inkt. Eigenlijk heel simpel zelf in te vullen. Zentangle is erg populair aan het worden en eigenlijk voor iedereen goed te doen. Er worden voorbeelden aangeboden en workshops gegeven. Wil je eens een rustgevend werkje,  dan kun je onderstaande kat als voorbeeld gebruiken. Ik heb deze ondeugende  kat in 2014 gecreëerd.

Zentangle kun je doen met Oost-indische inkt, maar er zijn ook speciale zentangle pennen te koop.

 

Tekenen naar voorbeeld

Ik vond op internet nog een paar leuke voorbeelden en een filmpje om te laten zien hoe je  een kat kunt tekenen.

                                                                    

 

 

 

Rechtsboven naast deze blog zie je mijn pagina pinterest. Voor nog meer geschilderde en getekende poezen kun je kijken op mijn bord Kattenbelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *