Druiptechniek met acrylverf

 

Schilderijen met het effect dat de verf er vanaf loopt, hebben grote aantrekkingskracht op mensen. Het geeft een extra dimensie aan je schilderij. Ook meubels en andere kunstvoorwerpen kunnen met de druiptechniek omgetoverd worden tot een apart accessoire in je woonkamer. Er zijn verschillende manieren om de druiptechniek op een schildersdoek te krijgen.

Lang geleden (2014) heb ik een klein paardje op een langwerpig doek geschilderd. Het doek was  een oud rolgordijn, wat ik op de zijde zonder print ben gaan bewerken. Nadat ik het paardje heb opgezet, met zeer natte verf de rest op het doek gaan aanbrengen. Wordt ook wel de nat in nat methode genoemd. Zo nat zelfs dat het onderlangs van het doek drupte. Ik vond dit een mooi effect hebben en het werkt heerlijk ontspannen. Wel even kranten o.i.d. op de vloer onder het schilderij leggen.

 

Dit is één manier om de druiptechniek met acrylverf toe te passen. Je kunt ook vóórdat je met je schilderij begint het doek alvast voorzien  van het druipende verf effect. Je schildert dan aan de bovenzijde met acrylverf, al of niet gemengd met water, een dikke laag en laat deze naar beneden lopen(zie filmpje). Is er genoeg gedropen dan leg je het doek neer zodat deze kan drogen. Dan begin je met je kunstwerk.

 

Druipers kun je ook creëren, door een met water gevulde plantenspuit het schilderij te bewerken. De verf gaat vanzelf lopen en de effecten zijn fantastisch!

 

De resultaten van druiptechnieken op een schilderij zijn eindeloos te combineren.

Kijk voor mooie schilderijen met druiptechniek op mijn pinterestpagina rechts-boven deze blog, onder het kopje

Inspiratie tekenen, schilderen, boetseren en beeldhouwen.

 

 

 

Filmpje druiptechniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *