Hilda Haselberg

Afgelopen zaterdag heb ik een geweldige workshop gedaan o.l.v. Hilda Haselberg. Hilda geeft workshops en cursussen “Dry brush painting” en schilderen op zwart doek. ” Dry brush painting” is een droge techniek van schilderen met olieverf. De olieverf wordt niet verdund met terpentine en dus met een droge kwast op aquarelpapier aangebracht. De foto’s hieronder laten zien dat je met ” dry brushen”, prachtige kunstwerken kunt maken.

 

 

 

Schilderen op zwart doek

 

De workshop die ik bij Hilda heb gevolgd afgelopen zaterdag, is het schilderen op een zwart doek. Het is eigenlijk ongeveer dezelfde techniek als brushing. Schilderen op een zwart doek wordt echter met  acrylverf gedaan. Er mag helemaal geen water worden gebruikt en je kunt eigenlijk niet van schilderen spreken maar meer met een klein kwastje, verf op je doek wrijven. Er worden hele, kleine hoeveelheden verf gebruikt die je laagje voor laagje aanbrengt.

Hilda heeft de afbeelding, die door de workshopper zelf is gekozen, van te voren op het zwarte doek aangebracht. Dit is echt noodzakelijk omdat anders zo’n workshop meerdere dagen zou gaan duren. De kosten van deze workshop blijven op deze manier op een acceptabel niveau. Iedereen, of je nu wel of geen schilderachtergrond hebt, kan een kunstwerk met deze techniek  maken.

Zoals je kunt zien heb ik gekozen voor een panter. Hieronder laat ik in een paar stappen zien hoe ik mijn doek ben gaan vullen. Ik heb veel verschillende tinten gebruikt en deze over elkaar heen gewreven (geschilderd). Ik heb gewerkt met verschillende geel en bruintinten. Maar ook oranje, appeltjesgroen en donkergroen zijn in dit schilderij verwerkt.

Ik ben begonnen met de  ogen, omdat het schilderij dan direct gaat spreken.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het uiteindelijke resultaat!!

 

 

Nog even over Hilda…                                                         

Hilda is iemand die emotie schildert. Zij vindt dat mensen een onuitputtelijke bron van inspiratie geven. Schilderen op een eerlijke manier en  de mens laten zien zoals hij ook daadwerkelijk is. Op een prettige manier legt ze de technieken uit en uiteindelijk heb je iets moois gecreëert. Ook de mensen die nog nooit een kwast in hun handen hebben gehad gaan met een mooi schilderij naar huis.

Wil je meer weten over Hilda en misschien een cursus of workshop bij haar volgen? Kijk dan voor informatie op haar website www.hildasart.nl. of bezoek haar facebookpagina.

 

Kunstwerken op pinterest

Rechtsboven zie je mijn pinterest pagina. Wanneer je hier op klikt kun je onder het bord Inspiratie nog meer schilderijen en kunstwerken  van Hilda bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *