Wit dekkend kleurpotlood

Wit dekkend kleurpotlood

Even voor de duidelijkheid…ik heb geen aandelen bij Caran d’Ache, maar wil er toch even graag reclame voor maken. Het kleurpotlood Luminance van dit merk is werkelijk fantastisch. Iedere kleurpotloodliefhebber zou het in huis moeten hebben.

Eén potlood van dit merk kost al snel 3,80 euro. Wanneer je een hele set zou aanschaffen is het vrij duur. Het is een aanrader om in ieder geval het witte potlood te kopen. Het is namelijk het meest wit dekkend kleurpotlood wat te krijgen is.

Waar gebruik je het voor?

Het Luminance witte kleurpotlood van Caran d’Ache kan gebruikt worden om accenten aan te brengen in grafiet of houtskooltekeningen.

Wanneer op gekleurd papier wordt gewerkt kun je door witte highlights aan te brengen de tekening naar een hoger plan worden getild. Gebruik je voor je tekening alleen zwart en wit dan is het gebruik van het Luminance witte kleurpotlood veel meer dieptewerking in je tekening te krijgen.

Zwart papier

Heb je wel is met een wit kleurpotlood een tekening gemaakt op zwart papier? Het is verbazingwekkend hoe mooi sommige resultaten zijn. Hieronder heb ik een paar tekeningen geplaatst die gemaakt zijn met een Caran d’Ache.

Accenten

Wanneer je in finelinertekeningen accenten wil aanbrengen zal zien dat met het zachte karakter van dit potlood een aangename touch wordt gegeven. Dus de combinatie zwarte fineliner met dit potlood is fantastisch!

Aquarel

Soms kan met dit potlood voorzichtig in een aquarel worden gewerkt. Je kunt zachte, subtiele highlights aanbrengen. Niet overdrijven maar alleen gebruiken voor kleine details.

Polijsten

Is je kleurpotloodtekening een beetje korrelig en zie je de structuur van het papier door je tekening heen? Een goed wit potlood biedt uitkomst. Door hard te drukken en er overheen te kleuren krijg je een prachtig egaal resultaat. De kleur wordt (natuurlijk) wel iets lichter dus houd hier rekening mee in je basistekening.

Kleuren

De Caran d’Ache Luminance is verkrijgbaar in 76 verschillende kleuren. Het is een rond potlood met een zachte kern, een permanente kleur met een hoge lichtechtheid. Daardoor zijn deze poloden ideaal voor kunstenaars. Met deze potloden kun je goed blenden. Dit komt door de zachte kern.
Caran d’Ache kleurpotloden zijn verkrijgbaar bij heel veel winkels voor kunstenaarsbenodigdheden. Busch en van der Worp heeft een winkel in Zwolle waar je dagelijks terecht kunt. Maar ook on-line is dit merk verkrijgbaar.

 

Veelgestelde vragen

Zijn kleurpotloden duur?

Wanneer je een goede kwaliteit kleurpotlood zoekt is het idd duur om een hele set aan te schaffen. Het is misschien slim om een paar potloden aan te schaffen en te kijken wat je er in de praktijk van vind.. Wil je een goed wit kleurpotlood dan heeft Caran d'Ache het beste wit, dekkende kleurpotlood wat er is.

Wat kun je, behalve accenten aanbrengen, met een wit kleurpotlood?

Met een goed, dekkend wit kleurpotlood kun je prachtige tekeningen maken op zwart of gekleurd papier.

Waar kun je bijvoorbeeld, met een wit kleurpotlood, witte accenten in aanbrengen?

Vooral in houtskool en grafiettekeningen kunnen witte accenten worden aangebracht.

Kun je wit kleurpotlood combineren met aquarelverf?

Soms kan met wit kleurpotlood voorzichtig in een aquarel worden gewerkt. Je kunt zachte, subtiele highlights aanbrengen. Niet overdrijven maar alleen gebruiken voor kleine details.

Kun je ook blenden met een wit kleurpotlood?

Je kunt juist prima blenden met een wit kleurpotlood. Vooral de kleurpotloden van Caran d'Ache zijn hier heel geschikt voor. Dit komt door de zachte kern van het potlood en de hoge lichtechtheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *