Teddybeer tekenen en schilderen

In deze vervelende coronaperiode zijn we verplicht om meer binnen te zitten en alleen naar buiten te gaan om wat frisse lucht in te ademen.

Maar er zijn ook leuke initiatieven die voor veel mensen en  kinderen een vrolijke afwisseling kan betekenen.

In het hele land staan nog steeds duizenden beren voor de ramen, zodat kinderen knuffels kunnen zoeken als ze even een wandelingetje gaan maken. Na België en Australië is er een Nederlandse versie van de zogenoemde berenjacht ontstaan. Het spel helpt kinderen in een tijd van corona met buitenspelen, bewegen en even een frisse neus halen met papa of mama.

Dit bracht mij op het idee om je eigen beer te gaan tekenen. Vooral kinderen vinden het tekenen van een beer geweldig. Onderstaande stap voor stap tekening, geeft je wat handvatten om te oefenen.

Begin op simpele wijze de basisrondjes te tekenen. De armpjes van de beer zijn meer ovaal
De tweede stap is het intekenen van oogjes, kussentjes onder de voetjes enz.
Uiteindelijk kun je de beer wat hariger maken en eventueel een kleurtje geven. Trek hem ook een shirt en broekje aan.

 

Hoe leuk zou het zijn om je eigen oude teddybeer te tekenen. Ik heb een paar jaar geleden mijn toen 64-jarige beer na getekend. Het is eigenlijk modeltekenen wat je doet. Je beer is het model!

 

Dit ben ik als tweejarige peuter met mijn knuffelbeer!

Stilleven

Eigenlijk is een knuffelbeer een stilleven, wanneer je deze gaat tekenen of schilderen. Het is geen bewegend voorwerp dus staat stil net als een  kan of  een bos bloemen. Je hebt alle tijd om je onderwerp, in dit geval een teddybeer, te bestuderen.

Basisvormen als vierkanten en rondjes zijn prima om een schets mee te maken. Daarna ga je de tekening van je onderwerp verfijnen, details aanbrengen en je fouten verbeteren. Kijk naar bovenstaande tekeningetjes van de beer.

 

Op mijn pinterestpagina vindt je het bord Teddybeer tekeningen en schilderijen.

Klik hiervoor op de volgende link: https://nl.pinterest.com/greetbogaard/teddybeer-tekeningen-en-schilderijen/

 

 

Een lief filmpje ” hoe teken je een beertje”

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *