Vissen tekenen en schilderen (de maanvis)

Het tekenen of schilderen van vissen hoeft niet echt moeilijk te zijn. Vooral met de kids is een vis tekenen superleuk! Is het de bedoeling om een meer gedetailleerd exemplaar te tekenen, dan is een goed voorbeeld natuurlijk prettig om bij de hand te hebben. Onderstaande voorbeeldjes zijn voor kinderen prima om gemakkelijk en snel een visje te tekenen.

Gebruik je hand om een vis te tekenen

 De maanvis

Eén van de mooiste aquariumvissen vind ik nog altijd de maanvis. Deze cichlidensoort kan tot wel 25 cm  groot worden.  Het zijn rustige, sierlijke scholenvissen met een opvallende volle maanvorm en lange vinnen. Deze vis is geen snelle zwemmer maar beweegt zich statig voort in het water. Ze hebben een voorliefde om tussen opgaande plantenstengels te zwemmen.De waterplant Vallisneria heeft de voorkeur.

Vallisneria

 

Een maanvis schilderen is het gemakkelijkst wanneer je al een beetje weet hoe een maanvis eruit hoort te zien. Hieronder een aantal voorbeeldjes waar je je voordeel mee kunt doen.

Deze manier is super-simpel. Je begint met een vierkantje als lijf en een driehoekje als staart. Dan werk je de vis uit met sierlijke vinnen. Kan prima als uitgangspunt worden gebruikt voor een klein schilderijtje
Een prachtige afbeelding van maanvissen. Geschilderd met olieverf.
Dit maanvisje is gemakkelijk te doen, óók voor de kinderen. Invullen met mooie kleurtjes en je hebt een bijzondere maanvis!

Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden om deze sierlijke vis als sculptuur of schilderij uit te beelden. Hieronder een leuk filmpje hoe je een Maanvis of Angelfish kunt realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *