Vissen tekenen en schilderen de maanvis

Vissen tekenen en schilderen de maanvis

Het tekenen of schilderen van vissen hoeft niet echt moeilijk te zijn. Vooral met de kids is een vis tekenen superleuk! Is het de bedoeling om een meer gedetailleerd exemplaar te tekenen, dan is een goed voorbeeld natuurlijk prettig om bij de hand te hebben. Onderstaande voorbeeldjes zijn voor kinderen prima om gemakkelijk en snel een visje te tekenen. Heb je moeite met tekenen? Lees dan mijn blog:  Makkelijk tekenen: stap voor stap. 

Vissen tekenen, de maanvis

Vissen tekenen of schilderen kan ook prima door onderstaande foefjes te gebruiken.

 

Gebruik je hand om een vis te tekenen

 

 

 

 

 

 

 

Eén van de mooiste aquariumvissen vind ik nog altijd de maanvis. Deze cichlidensoort kan tot wel 25 cm  groot worden.  Het zijn rustige, sierlijke scholenvissen met een opvallende volle maanvorm en lange vinnen. Deze vis is geen snelle zwemmer maar beweegt zich statig voort in het water. Ze hebben een voorliefde om tussen opgaande plantenstengels te zwemmen. De waterplant Vallisneria heeft de voorkeur

 

Een maanvis schilderen is het gemakkelijkst wanneer je al een beetje weet hoe een maanvis er uit hoort te zien.

Hieronder een aantal voorbeeldjes waar je je voordeel mee kunt doen.

 

Vissen tekenen en schilderen de maanvis is super-simpel. Je begint met een vierkantje als lijf en een driehoekje als staart. Dan werk je de vis uit met sierlijke vinnen. Kan prima als uitgangspunt worden gebruikt voor een klein schilderijtje
Een prachtige afbeeldingmaanvissen. Geschilderd met olieverf.

 

Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden om deze sierlijke vis als sculptuur of schilderij uit te beelden. Hieronder een leuk filmpje hoe je een Maanvis of Angelfish kunt realiseren.
Ook ik heb maanvissen geschilderd. Hieronder kun je mijn maanvissen bewonderen. Ik heb deze vissen meegeschilderd met Corrie Leushuis.
Kijk voor de aardigheid maar eens op de website schilderclub.nl. Je kunt bijna wekelijks een schilderij met haar meeschilderen. En je kunt voor 1 euro een maand lang rondkijken.

Andere vissen

Hoewel maanvissen mijn meest geliefde vissen zijn heb ik ook nog wel een aantal andere vissen geschilderd of getekend. Zo heb ik een paar jaar geleden met Leontine van Vliet een prachtige goudvis met kleurpotlood gerealiseerd. Ik vond dit gratis filmpje op You tube.

 

 

Dit is hem geworden..

Met heel veel dank aan Leontine van Vliet!

Nog meer vissen…

Door de jaren heen heb ik verschillende soorten vissen getekend en geschilderd met verschillende soorten middelen.

Koikarpers potlood en kleurpotlood
Kempvis kleurpotlood op zwart papier
Dolfijn op pastelmat met pastelkrijt en pastelpotloden
Sluierstaartgoudvis met houtskool en een beetje kleurpotlood
Pauwoog cichlide, Acrylverf op zwart doek

 

Ook superleuk om te doen! Schilderen met aquarelverf. Schilder een vis en ga uit van een vlek!

Met dank aan Jan Hoftijzer

 

Veelgestelde vragen

Is het schilderen of tekenen van vissen moeilijk?

Nee hoor, er zijn veel voorbeelden te vinden op bijvoorbeeld pinterest. Wanneer je een stap voor stap tekening hebt gevonden kun je een vis gemakkelijk afbeelden. Je kunt altijd bij een simpel voorbeeld details gaan aanbrengen.

Met welke teken of schildersmaterialen kunnen vissen worden afgebeeld?

Vissen kunnen werkelijk met van alles op papier of doek worden gezet. Potlood, kleurpotlood, houtskool of pastelkrijt zijn prima middelen om mee te tekenen. Maar ook een vis in acryl- of olieverf is prachtig.

Zijn er filmpjes die het tekenen of schilderen van vissen laten zien?

Jazeker zijn die er. Ga maar is kijken op you tube. Je vindt er van allerlei filmpjes die makkelijke en moeilijke visjes laten zien om te tekenen of te schilderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *