Droomkasteel in pen en inkt

Elfen, kabouters en bosgeesten hebben mij altijd al gefascineerd. De Efteling is een plek waar  mythen en sagen werkelijkheid worden. Anton Pieck was een belangrijke illustrator van het sprookjespark. Maar ook Ton van der Ven heeft als creatief directeur zijn stempel op de Efteling gedrukt. Zo heeft hij o.a. de attractie “Droomvlucht” ontwikkeld. Het droomkasteel, wat een onderdeel is van dit sprookje heb ik nagetekend met pen en inkt.. Hieronder laat ik zien hoe ik dat zo ongeveer heb gedaan.

 

Plaatje 1 laat zien hoe ik horizontale hulplijnen heb aangebracht op het voorbeeldplaatje en deze heb overgebracht op een A3 tekenpapier. Ik begin dan met het bovenste stukje. Dit teken ik na met potlood. (plaatje 2).

plaatje 1
plaatje 1
plaatje 2
plaatje 2
plaatje 4
plaatje 3

Plaatje 3 laat zien dat ik de gehele tekening met potlood heb overgebracht. Daarna ga ik de lijntjes natrekken met pen en Oost-Indische inkt.  Wanneer ik daar mee klaar ben zie je dat ik een rij bergen achterom het kasteel heb getekend.

Hieronder een simpele manier hoe je een rij bergen tekent.

 

c455b09af5ff97c25f960d8294aacc9a-crop-kopiec455b09af5ff97c25f960d8294aacc9a-crop-2c455b09af5ff97c25f960d8294aacc9a-crop

Uiteindelijk is het kasteel helemaal klaar.

Plaatje 4 laat dit zien.

Plaatje 5
Plaatje 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *