Kat tekenen op de zentangle manier

Katten tekenen

Katten kunnen op veel manieren worden afgebeeld. Hieronder vindt je de uitleg hoe dit op de zentangle manier kan. Echter…er zijn honderden manieren om je poes af te beelden. Ik maakte bijvoorbeeld ook mijn kater Sprokkel met conté krijt.

 

 

Wat is zentangle

Zentangle is een bepaalde manier van tekenen die voor iedereen haalbaar en laagdrempelig is. Een ieder kan het. Het enige wat je nodig hebt is een kalligrafiepen  óf Oostindische inkt met een kroontjespen en papier.

Zentangle kun je gebruiken om creativiteit te vergroten. Je helpt hiermee  vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Er zijn ontzettend veel voordelen die je zult ondervinden wanneer je aan de gang gaat met zentangle.

Het geeft  rust, onthaast en ontspant. Deze interessante hobby zorgt voor de ontwikkeling van creativiteit, geeft zelfvertrouwen en concentratie. Allemaal zaken die de drukke, overspannen geest nodig heeft. Rustig je pennenstreken maken, gestructureerde patronen aanbrengen, kalm in je hoofd worden en ook nog eens een iets moois creëren.

Deze poes maakte ik in 2014 met verschillende patronen

Het tekenen van een zentangle-kunstwerkje kan prima in een workshop worden aangeleerd. Maar je kunt ook online misschien wat eenvoudige afbeeldingen maken. Er zijn ontzettend veel patronen. Van heel simpel tot best wel pittig.

Om een leuk voorbeeld van mezelf te laten zien heb ik onderstaande poes gemaakt met pen en inkt. Dus geen kalligrafie-pen, maar de ouderwetse pen en inkt. Deze poes die over een hekje kijkt is grappig en de zentangle-figuurtjes simpel. Ik heb vanaf het begin de tekening gefotografeerd, zodat je hem zo kunt namaken. Hieronder zie je het resultaat.

 

Mijn eigenwijze katertje Binky had ik een tijdje geleden alweer met pastelkrijt afgebeeld op A3 papier. Deze tekening heb ik als voorbeeld gebruikt voor de zentangle poes.

 

Met potlood een ruwe
tekening gemaakt
Gewoon wat strepen aanbrengen.

 

 

 

 

Aan de gang met pen en inkt
Poezenkopje is bijna klaar
Pootjes klaar
Hekje met pastelkrijt bewerkt.
Helemaal Klaar!

 

 

 

 

Lijkt ZENTANGLE  jou een leuke bezigheid?

Klik dan op onderstaande link en kijk wat een mooie voorbeelden er zijn.

https://nl.pinterest.com/greetbogaard/zentangle-art/

 

 

Bekijk ook het filmpje Zentangle voor beginners en doe er je voordeel mee! Succes!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *