Koeien schilderen

Het schilderen van koeien is echt helemaal van deze tijd. Koeien zijn ook uitermate geschikt om ze te tekenen en te schilderen. Wil je zien hoe ik een koe heb geschilderd, kijk dan even onder het kopje Schilderen/acrylverf, “Koetjes en kalfjes”. Je kunt dan zien hoe ik zo ongeveer te werk ben gegaan vanaf het begin van een koeienschilderij. Mijn eerste koe heb ik bovenaan deze blog gezet. Een blonde koe die omkijkt. Geschilderd in 2010.

De koe met tulp die je hier onder ziet, heb ik ook geschilderd en als voorbeeld genomen voor de koe die je kunt zien in “Koetjes en kalfjes”
Deze koe heeft een tulp in zijn bek. Ik heb dit nog een keer gedaan met een bruine koe, maar dan met een zonnebloem.


Koeien schilderen kan op vele manieren. Werken met het palletmes is een ontpannende bezigheid. Met wat ervaring zul je ook op deze manier een koe op doek kunnen aanbrengen. Het plaatje van deze koe vond ik op pinterest en ik vind hem heel bijzonder. Ook omdat de gele merktekens in zijn oren zijn mee geschilderd…
Dat zie je niet zo vaak.

Vrolijke, gekleurde koeien zie je steeds meer. Leuk om te schilderen en in een moderne woonruimte komt deze koe helemaal tot zijn recht! De koe die je hier ziet heeft heldere kleuren en ziet er grappig uit.

Ander medium gebruiken
Koeien hoeven niet persé geschilderd te worden met acrylverf. Ook met kleur- of grafietpotlood kan een koe prima op papier worden gezet. De koe die ik maakte met Derwent kleurpotloden is van een foto nagetekend.

Pastelkrijt is een medium wat ik graag gebruik. De koe met daarachter het kalfje is met pastelkrijt in felle rode tinten op A3 papier gezet. Zeker het proberen waard om op deze manier een koe te creëren.

Het zelf schilderen van een koe doe je niet zomaar eventjes. Ga eens kijken wat andere mensen allemaal hebben geschilderd en getekend op het gebied van deze dieren. Ik voeg nog even een you-tube filmpje bij deze blog, die laat zien hoe Ton van Steenbergen een witte koeienkop in olieverf op een paneeltje zet. Wil jij dit ook gaan doen, dan kan dat uiteraard ook met pastelkrijt of acrylverf.
Op deze pagina vind je ook een link van mijn pinterestborden, waar je je kunt laten inspireren door het bord Koeienkunst.

2 thoughts on “Koeien schilderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *