Naambordje met uiltjes

Schilderen met acrylverf kan  op vele manieren worden toegepast. Mooie schilderijen maar ook gebruiksvoorwerpen zoals een vrolijk naambordje. Ik heb een naambordje gemaakt omdat de oude was versleten en ik wel eens wat anders aan de buitenkant naast de voordeur wilde. Ik heb het bordje gemaakt op een nieuw steigerhouten plankje van 40 x 20 cm.

Wat heb je nodig;

  • Vrolijke kleuren acrylverf (rood,blauw,geel,oranje, wit en zwart) en verder de kleuren die je mooi vindt.
  • Kwasten
  • steigerhouten plankje van 40 x 20 cm
  • Zwarte viltstiften
  • Carbonpapier
  • Gesso primer  (Action)
  • Acryllak

Je brengt de uiltjes met potlood over op het houten plankje en vult ze in met gesso primer (plaatje 1). Dan teken je de vleugels en ogen op de primer-uiltjes (plaatje 2).

plaatje 1
plaatje 1
plaatje 2
plaatje 2

Wanneer je dit hebt gedaan pak je de kwasten met verf en begint de uiltjes met de vrolijke kleuren naar voorbeeld in te vullen (plaatje 3).

 

plaatje 3
plaatje 3

Wanneer je dit hebt gedaan ga je de ogen  schilderen plus de zwarte streepjes en witte stipjes volgens het voorbeeld. Plaatje 4 laat zien dat de uiltjes af zijn.

plaatje 4
plaatje 4

De letters die je voor het naambordje gebruikt om je naam te maken heb ik van internet gedownload (plaatje 5) Nadat ik hier een printje van heb gemaakt ga ik de letters met carbonpapier overbrengen op het houten plankje naast de uiltjes. (plaatje 6)

plaatje 5
plaatje 5

 

plaatje 6
plaatje 6

Het uiteindelijke resultaat laat plaatje 7 zien. Ik heb het hout nog met een acryllak ingespoten zodat de kleuren beter behouden blijven en het naambordje dus langer meegaat.

plaatje 7
plaatje 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *