Narcissen gemakkelijk tekenen en schilderen

 

 

Narcissen gemakkelijk tekenen en schilderen

De narcis is een echte voorjaarsbloem. Het is een bolgewas welke in het voorjaar tot bloei komt. Je moet de narcissenbol wel in het najaar planten om er in het voorjaar van te genieten. In parken zie je soms grote groepen bij elkaar in diverse gele en witte tinten. Narcissen gemakkelijk tekenen en schilderen kun je leren door onderstaande filmpjes en tekeningen te bekijken.  l

Het is superleuk om met kinderen in het voorjaar narcissen te tekenen. Wil je heel veel uitleg en plaatjes

Diverse manieren om gemakkelijk om een narcis te tekenen of te schilderen

Softpastelkrijt

Pastelkrijt is een heerlijk medium om mee te werken. Sisa in Wonderland laat zien hoe je met pastel, prachtige narcissen kunt afbeelden.

 

Aquarel

Heel veel mensen schilderen met veel plezier met aquarelverf. Ik ben sinds kort ook fan geworden. De manier van schilderen komt vaak niet zo nauw als schilderen met acryl- of olieverf. Ik vind aquarel echt een aanrader om prachtige werkjes mee te maken. Paul Clark laat in onderstaand filmpje in 20 minuten zien hoe je een narcis in aquarel maakt.

 

Bovenstaande filmpje laten zien dat je met allerlei soorten materialen daffodils kunt realiseren. Kijk voor meer manieren naar de filmpjes op you tube!

 

Kleuren Narcissen

Kleuren van de narcis zijn meestal geel. Toch zitten er veel verschillen in narcissen. Hieronder zie je de kleuren die een narcis ook kan hebben.

Kies de juiste kleuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verschillende geschilderde narcissen

Een narcis kan met alle soorten materialen worden gerealiseerd. Zelfs met houtskool is deze bloem prachtig!

 

Hier nog een leuk filmpje

Wil je nog meer weten over bloemen schilderen of tekenen? Klik dan op de volgende linkjes!  roos, zonnebloem, tulp, of klaprozen

 

Veelgestelde vragen

Is het moeilijk om een narcis te tekenen?

Nee, dit is absoluut niet moeilijk. Kijk goed naar de voorbeelden en ook jij kunt genieten van je voorjaarsbloem op papier.

Welke materialen kunnen worden gebruikt om narcissen af te beelden?

Alle soorten materialen kunnen worden gebruikt. Van potlood tot acrylverf. Van kleurpotlood tot olieverf. Zelfs houtskool kan worden gebruikt om een prachtige daffodil te creëren.

Welke kleuren heeft een narcis?

We kennen de narcis als een gele bloem met een trompetje in het midden. Dit is een iets donkerder geel. Maar er zijn ook narcissen die geel zijn met een oranje trompetje . En wat te denken van de witte daffodills? En niet alleen de bloem die helemaal tot bloei is gekomen is mooi, maar ook de narcis in knop is fantastisch!

Wat is de narcis precies voor een bloem?

De narcis is een bolgewas die in het voorjaar tot bloei komt.

update februari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *