Tatoeagekunst

Niet één maar twee…en binnen no-time heb je er 10. Tattoo’s zijn verslavend. Wanneer je er eenmaal aan bent begonnen kom je er niet meer van af. Dat is zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld. Letterlijk kom je er niet meer van af omdat het in je huid zit gegraveerd en figuurlijk zit het in je hoofd. Steeds maar weer een nieuwe tatoeage willen laten zetten. Volgens Henk Schiffmacher, dé tattookoning van Amsterdam en omstreken, komt dit doordat de naald in je huid zorgt voor een chemische reactie in je hoofd. Net als bij heroïne of topsport.

Het opvallende van tatoeages is ook, dat bijna geen mens maar één tatoeage heeft..(behalve ikzelf dan)

Alleen al in mijn eigen familie barst het van de tattoo’s. Mijn man heeft er twee. De tatoeage op zijn arm is nogal vaag geworden. Maar het stelt een vogel voor met een lint in zijn bek. Daar staat dan mijn naam op…Zo ziet een tatoeage er dus na 50 jaar uit.

 

 

Een aantal jaar geleden heeft mijn man nog een hardlopertje op zijn kuit laten tatoeëren. Hij is verslaafd aan hardlopen
Dan heb ik zelf een roosje op mijn schouder. Deze heeft zijn beste tijd overigens ook wel gehad 🙂

 

Tatoeage

Elk plaatje heeft zijn eigen betekenis. Al laat je er 100 zetten, ze hebben allemaal hun verhaal. Een tattoo communiceert, of je dat nou wil of niet. Een afbeelding of een tekst, dat zegt iets over jou. En het feit dat je die boodschap draagt op je huid in plaats van op een t-shirt, ook.

Mode in tatoeages

Ook onder de tatoeages heb je trendy verschijnselen. Zo herinner ik mij  de jaren ’70 en ’80, vol met roosjes, ankers en hartjes. Nu echte old-school tattoo’s!

 

 

 

 

 

Toen verschenen in de jaren ’90 de tribels. Een tribel tattoo is gemakkelijk te herkennen aan de zwarte geometrische lijnen en vormen.  Symmetrische ontwerpen of juist weer niet. Je kunt kiezen voor een willekeurig patroon of een duidelijk patroon waar je een gezicht of dier in ziet. Tribels zijn heel divers.

 

Tribels, typisch een jaren ’90 tatoeage

Een tribe is een stam. Inheemse stammen over de hele wereld hadden als traditie het tatoeëren van tribels. Denk bijvoorbeeld aan de Iroquois uit Noord-Amerika, de Maori uit Nieuw-Zeeland of de Dajaks uit Borneo. De redenen waarom ze dit deden verschilt per stam.

Spreuken en kinderen

Vooral het laten tatoeëren van een spreuk, zie je anno 2019 steeds vaker. Dit kan een gezegde zijn wat iedereen wel kent of een persoonlijke zin

waar je een herinnering aan hebt.

 

Een foto van een baby op je borst is je eigen keus. Echter…het kind wordt groot

en vindt je de afbeelding  dan nog steeds leuk? Geboortedata’s van kinderen worden geregeld

vereeuwigd in armen of borst.

 

Littekens wegwerken

Een tatoeage kan ook gezet worden wanneer een litteken aanwezig is.

Een prima oplossing.

 

 

 

Verschrikkelijke Tatoeagefouten

De foto’s zeggen genoeg..

 

 

Smaken verschillen

Ik wilde je deze tatoeage’s niet ontzeggen. Je moet er van houden 🙂

Je vindt tatoeages óf mooi of je vindt het helemaal niets. Ik vind een tattoo echt mooi…maar niet een heel lijf vol. Een tatoeage laten zetten moet goed worden overwogen. Je loopt er immers je hele leven mee…Ook wanneer je 75 bent en je huid gerimpeld is.

 

Mijn inkttekening als tatoeage

In 2014 maakte ik een pentekening. Het droomkasteel wat je in de Efteling tegenkomt. Ik kwam hem ook tegen als tatoeage…Hoe cool is dat!

Mijn inkttekening

 

 

Tatoeage tips

Tatoeages op deze website/blog zelfkunstmaken.nl, betekent niet dat je zelf de naald ter hand moet nemen. Je hebt altijd een professioneel  tatoeëerder nodig.

Iemand die een tattooshop heeft, is aan veel regels gebonden. Zoek een vakkundige shop die deze regels in acht neemt en goede hygiëne vooropstelt. Verder is van belang;  je leeftijd, welke plek moet de tatoeage worden gezet en wat voor tatoeage wil je en past deze ook bij jou. Kijk op mijn pinterestpagina  https://nl.pinterest.com/greetbogaard/inspirerende-tatoeages/ en laat je inspireren om de juiste afbeelding te kiezen.

 

Hieronder nog een foto van de tatoeage van één van de  schoondochters op haar onderarm.

De middelste van mijn drie zonen, de andere twee zijn nog helemaal blanco, vindt tatoeages geweldig!

En ook zijn vriendin is gek op tattoo’s.

 

 

 

Hieronder nog een filmpje waarop je kunt zien hoe een tatoeage zetten in zijn werk gaat.

 

Ook leuk om effe te lezen…

Tatoeages met kleurpotlood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *