Een tatoeage met kleurpotlood

Een tatoeage laten zetten is tegenwoordig aan de orde van de dag. Je ziet allerlei afbeeldingen op armen, benen en welk lichaamsdeel niet… in kleur maar ook zwart-wit. Kinderen willen dit natuurlijk ook en gaan aan de slag met plakplaatjes etc. Hoe leuk is het om zelf een ontwerp te maken en dit op de arm of been van je kind over te brengen. Natuurlijk is zo’n tatoeage maar tijdelijk, maar toch…Zo’n tattoo is natuurlijk ook geweldig voor in een toneelstuk of ander evenement. Plakplaatjes hebben soms net niet het onderwerp wat jij in je hoofd hebt. Zelf maken is een goede optie.

Het is mogelijk om een tattoo te maken met kleurpotlood. Dit is natuurlijk maar tijdelijk, maar voor een kind, en wanneer je een tatoeage maar voor een klein poosje nodig hebt, helemaal perfect.

Wat heb je nodig

  • Vul een kopje met heet water. Het hoeft geen water te zijn wat heeft gekookt, maar mag wel goed warm zijn.
  • Doop nu de kleurpotloden in het water en laat ze hier een paar minuten in staan. Het kleurpotlood wordt dan zacht, zodoende kun je er makkelijker op je huid mee tekenen.
  • Tussendoor zul je het potlood nog wel een paar keer moeten dopen in het water.
  • Teken je ontwerp op je arm en voeg daarna details toe. Begin met een simpel ontwerp zoals een “Geloof, hoop en liefde” tatoeage.  Deze had ik gemaakt op mijn onderarm.
  • Wanneer de tatoeage helemaal droog is, kun je er wat haarlak opspuiten om er langer plezier van te hebben.

Nog een paar tips

  1. Ook prima om te gebruiken is een oogpotlood.
  2. Schaduw of kleuren over laten lopen, kan worden gerealiseerd door een wattenstaafje te gebruiken.
  3. Zorg dat de punt van je kleurpotlood enigsinds scherp blijft. Zo kun je mooie, dunne lijntjes creëren.

Een Tribal tattoo

Ooit, een jaar of 10, 15 geleden, waren de tribal tattoo’s helemaal hot. Je ziet ze nog vaak bij de wat oudere jongeren. De jongeren in de jaren ’90 waren idolaat van dit soort tatoeages. Tegenwoordig zie je ze niet meer als nieuwe tatoeages.  Maar ik vind ze nog steeds aantrekkelijk.

Betekenis

De traditionele Westerse tattoo’s zijn meestal kleurrijk. Tribals bestaan uit zwarte tekeningen met meestal gestileerde, abstracte lijnen. Ze zien er indrukwekkend uit en zijn in veel gevallen uniek. Ik heb geprobeerd met zwart potlood een tribal op mijn onderarm te realiseren. Dat was nog niet zo makkelijk. Ik heb wel een voorbeeld gebruikt, maar er mijn eigen ideeën op los gelaten.

Leuk om zelf te doen als je bijvoorbeeld een jaren ’90 feest hebt. Ik heb deze tattoo eerst getekend met een fineliner die een kwastje heeft. Dat is een soort inktpen. Daarna een beetje ingekleurd met een zwart kleurpotlood…

Kosten tatoeage

Voor een hele kleine tatoeage ben je al snel tussen de 50 en 75 euro kwijt. Een sterretje, hartje of vlindertje of iets anders heel kleins kun je alvast met kleurpotlood op je arm of been tekenen. Gewoon kijken of je het wel leuk vindt om een tattoo te dragen. Teken een kleine tattoo heel precies, je mag eigenlijk niet zien dat je het zelf hebt gedaan. En wacht de reacties af. Krijg je veel positieve respons en vindt je hem zelf heel mooi, dan kun je een afspraak maken met een echte tatoeëerder!

Hieronder wat voorbeelden van kleine, lieve tattoo’s die simpel zijn te realiseren.

Allemaal best wel tekeningetjes die je zelf kunt overbrengen met kleurpotlood en/of fineliner.

Wil je nog meer weten over het zetten van ECHTE tatoeages, bezoek dan DIT blog! Een blog wat een aantal jaar geleden al schreef….

 

Nog een superleuk, wel een oud filmpje uit 2011.

 

2 thoughts on “Een tatoeage met kleurpotlood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *