Tekenmap gebruiken

Tekenmap gebruiken

Vooral wanneer je buitenshuis tekent en je tekeningen steeds mee moet nemen, is een tekenmap onontbeerlijk. Een tekenmap of tekenkoker kopen voorkomt, dat je tekening scheurt, kreukelt en er vlekken op komen.

In het verleden vervoerde ik mijn tekeningen  overal in…in een plastic zak, tas of een papierblok die opgebruikt was. Verre van ideaal moet ik zeggen. Tegenwoordig gebruik ik een tekenmap en al mijn tekeningen blijven keurig schoon en netjes..

Tekenmap gebruiken zorgt er voor je tekeningen georganiseerd en veilig zijn opgeborgen. Ook wanneer je tekeningen nooit het huis of atelier verlaten is een tekenmap prettig in het gebruik. Alles bij elkaar en netjes geordend!

Materiaal en grootte van een tekeningenmap

Een tekenmap is verkrijgbaar in verschillende groottes en materialen. Voor het vervoer van tekeningen zijn een A3 of A4 map het belangrijkste. De A4 map is handzaam en ideaal voor het opbergen van de kleinere tekeningen. Grotere formaten zijn A3 en A1. Een A1 map is handig wanneer je met extra grote tekeningen werkt. Je hebt voldoende ruimte om je kunstwerken in te bewaren.

Tekeningenmap met print

Materiaal

Mappen kunnen gemaakt zijn van polypropyleen. Dit duurzaam materiaal is waterbestendig en geeft een prima bescherming tegen scheuren en vouwen.

Er zijn ook mappen van karton. Deze zijn evenals de polypropyleen mappen licht in gewicht. Een kartonnen tekenmap is meestal voorzien van een kunststof coating. Dit geeft extra stevigheid. De mappen zijn voorzien van veilige hoekelastieken. Aan de binnenzijde van de map zitten flappen die je over de tekening kunt vouwen.

Leuke printjes

Ben je van de mooie foto’s of leuke printjes? Tekenmappen zijn in vele variaties te koop. Eén kleur of foto’s van dieren? Alles is mogelijk. De tekenmappen van karton zijn meestal verkrijgbaar in grijs-zwart of groen-zwart.

Tekenmappen van karton zijn betaalbaar en een goed opbergsysteem voor je creaties.

Kartonnen tekenmap

Goedkoop

Tekenmappen van karton zijn beduidend goedkoper dan de kunststof producten. De sluiting is voorzien van een lint. Dit soort mappen kan ook worden gebruikt op kantoor voor het bewaren van documenten.

 

Tekeningenkoker

Tekeningenkoker met verstelbare schouderband

Een tekeningenkoker is een product waar je één of twee tekeningen in kan vervoeren of bewaren. Er zijn leren kokers maar de uitschuifbare koker is het meest populair onder de kunstenaars. Je kunt zo’n koker uitschuiven en er zelfs een poster in doen. Voorzien van een verstelbare schouderband is het gemakkelijk zo’n koker overal mee naar toe te nemen.

Tekenmap met handvat

De tekenmap met handvat is natuurlijk een wat duurder product, maar wel een geweldig item om in bezit te hebben. Mont Marte is een fantastisch merk wat al 15 jaar op de markt is. De tekenmappen met handvat zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Deze map kan worden gebruikt voor je tekeningen maar is ook geschikt voor documenten en andere belangrijke papieren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *