De tekenclub.nl

Plotseling ontdekte ik via facebook een nieuwe website..namelijk https://tekenclub.nl/  of te wel de creaclub.nl. Na wat surfen op deze website kwam ik tot de ontdekking dat je gratis webinars kunt volgen. Dit hoef je tegen mij maar één keer te zeggen…gratis en tekenwebinars. Wat een geweldig initiatief om online de beginselen van tekenen bij te brengen.

In perspectief tekenen

De eerste keer dat ik meedeed was het in perspectief tekenen van een vogelhuisje. Lineke Lijn die deze les gaf, legt alles heel begrijpelijk uit. Mijn vogelhuisje zie je hier onder.

.

Ik vond op deze website ook een voorbeeld van een tekening met kleurpotloden. Ik ben zelf eigenlijk meer van het pastelkrijt, dus ik heb deze hond in pastelkrijt gemaakt. Deze webinar was van Leontine van Vliet. Zie hier ook een blog over het maken van een hondenvacht.

 

Alle webinars worden op de website opgeslagen zodat je altijd weer terug kunt kijken.

Lid geworden

Nadat ik voor 1 euro!!! 4 weken heb mogen rondkijken en aan alles heb mogen meedoen, ben ik lid geworden van deze online tekenclub. Voor nog geen 13 euro per maand biedt deze club vele mogelijkheden op het gebied van tekenen met potlood, kleurpotlood, pastel, houtskool enz. . In de toekomst zal er naast het tekenen een aparte schilderclub worden gelanceerd. Hier zal Toon van Nagtegaal een groot aandeel in hebben.

Life tekenlessen

Natuurlijk is online tekenen heel iets anders dan het life volgen van een les. Toch denk ik dat dit prima naast elkaar te doen is. Je leert overal wat van.

De webinars zijn geschikt voor de beginner die nog nooit een streep op papier heeft gezet, maar ook voor gevorderde tekenaars.

Omdat ik al jaren tekenlessen volg was ik natuurlijk al op de hoogte van een aantal technieken en materialen. Toch is het leuk om op een andere wijze eens een geheel frisse kijk te krijgen op tekenen. Mijn life lessen blijf ik uiteraard volgen..

Hieronder nog een paar tekeningen die ik gemaakt heb onder leiding van Lineke en Leontine.

Snoes de poes, schetsen met Lineke
Houtskool olifantje met Leontine
Ogen, potlood met Lineke Lijn
“Goldy” de goudvis, potlood, kleurpotlood

Je ziet aan bovenstaande onderwerpen dat deze heel divers zijn. Deze staan allemaal nog op de website en blijven daar ook staan. Wanneer je lid bent, kun je van alle webinars gebruik maken.

 

Inspiratie

Omdat ik plotseling weer zo enthousiast werd van tekenen met grafietpotlood heb ik nog 2 van mijn 3 katers geschetst.

Kater Sprokkel
Kater Binky

 

Wil jij ook uit de losse pols leren tekenen? Ga dan naar mijn facebookpagina Greet Bogaard – Your own Color en klik op mijn bericht : “Leren natekenen uit de losse pols”  een mooi geschreven blog van Toon Nagtegaal.

2 thoughts on “De tekenclub.nl

  1. S. Willemsen zegt:

    ik heb een vraag over de verhouding 1 op 10 bijvoorbeeld. Als ik een kleine tekening / foto zie en ik wil dit groter natekenen , hoe moet ik dan de verhouding berekenen.
    In afwachting op uw antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *