Van wandlap tot schilderij

Loes van As

Mijn bijna 80-jarige vriendin Loes van As is al vanaf haar vroege jeugd kunstzinnig en creatief op velerlei gebied. Dit is de eerste vriendin die ik laat zien in zelfkunstmaken.nl.  Geboren in Schiedam en gestudeerd voor chemisch analiste kwam zij in de jaren ’60 naar Zwolle. Nadat Loes haar kinderen had gekregen is zij rond 1965 weer gaan studeren, echter een heel andere kant dan de wetenschappelijke. Handvaardigheid was eigenlijk wat haar meer lag.  Na het behalen van haar akte is zij gaan werken op een school voor moeilijk lerende kinderen. Daar heeft zij de meisjes tussen 14 en 18 jaar leren handwerken. Het borduren en maken van wandkleden vond zij  geweldig om te doen en om het dan ook nog over te brengen op moeilijk opvoedbare meisjes was een behoorlijke uitdaging.

Ze heeft vele mooie reizen samen met haar man gemaakt. Van New-York tot Parijs, al deze steden heeft ze geschilderd. Haar werkkamer is dan ook behoorlijk vol!

Tegenwoordig schildert ze niet onverdienstelijk, prachtige zeegezichten. Loes is ook een groot liefhebber van Ton Schulten wat duidelijk naar voren komt in haar schilderij van Zwolle.

Zwolle met de peperbus

 

 

 

1 thoughts on “Van wandlap tot schilderij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *