Een makkelijke ster tekenen, stap voor stap

Een makkelijke ster tekenen stap voor stap kan eigenlijk iedereen wel. Maar een bijzondere ster tekenen, daar moet je even voor zoeken. Ik ben ook op zoek gegaan naar een moderne ster en kwam er diversen tegen op internet. Sterren worden over het algemeen rondom de kerstdagen veel gezien. Er is echter niks mis mee om onderstaande ster te tekenen in de zomermaanden. Zentangle is een ontspannen bezigheid die je heerlijk kunt beoefenen in je eigen getekende ster.

Symbool

In een groot aantal culturen staat de ster symbool voor goddelijke aanwezigheid. De ster staat symbool voor het licht, eeuwigheid en hoop. Met name kerst is de tijd dat we ons meer met sterren bezighouden. Vooral het sterrenlicht in de duisternis spreekt veel mensen aan.

Hoe heet de grote ster aan de hemel?
De ster met de grootste helderheid is Sirius, dit is de hoofdster in het sterrenbeeld Grote Hond. Vooral in de winter is deze ster duidelijk te zien. Sirius staat linksonder het wintersterrenbeeld Orion.
Een makkelijke ster tekenen, stap voor stap kan prima wanneer je onderstaande voorbeelden gebruikt. De ene ster is gemakkelijker dan de andere. Sommige sterren kunnen door kinderen worden nagetekend.
De zon
Bron van licht en warmte is de zon. De zon is ook een ster. Eigenlijk zijn de sterren die we aan de hemel zien stuk voor stuk zonnen. Door de kortere afstand ziet de zon er heel anders uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mooie kerstkaart met ster creëren

 

 

Nog meer mooie sterren

 

 

Vijfpuntige ster tekenen

 

 

Veelgestelde vragen

Welke ster is het simpelst om te tekenen?

De vijfpuntige ster kan door iedereen worden getekend. Wanneer je er rustig voor gaat zitten heb je het zo onder de knie.

Wat is een zentangle ster?

Zentangle is een leuke manier om vlakken in te vullen. Je kunt met deze manier van tekenen jezelf helemaal uitleven. Alles is eigenlijk goed. Op deze website vindt je een blog die laat zien hoe je deze techniek moet beoefenen.

Hoeveel punten heeft een ster?

Een vijfpuntige ster wordt meestal getekend. Er zijn echter ook voorbeelden waar je meerdere punten kunt tekenen. Kijk naar het bovenstaande filmpje als voorbeeld.

Waar staat de ster symbool voor?

De ster staat symbool voor licht, eeuwigheid en hoop.

Wat is de grootste ster die aan de hemel staat?

De zon is een ster die het dichtste bijstaat en waar we op aarde van profiteren van zijn licht en warmte. De ster Sirius is de grootste ster die we, vooral in de wintermaanden, goed kunnen zien.

2 thoughts on “Een makkelijke ster tekenen, stap voor stap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *