Olifant tekenen en schilderen

Olifanten

Wanneer je denkt aan een olifant, dan denk je als eerste aan zijn slurf. De slurf is het belangrijkste deel waar je dit dier aan herkent. Verschillen tussen olifanten zijn over het algemeen de oren en de slagtanden. De Afrikaanse olifant is forser (scheelt soms 1000 kilo), dan zijn Indische broeder. De Indische olifant, ook wel Aziatische olifant genoemd, heeft ook kleinere oren en zijn slagtanden zijn korter. Hij is beduidend kleiner dan de Afrikaan. Een vrouwelijke olifant is de koe en de mannelijke variant de bul of de stier.

 

Afrikaanse olifant
Aziatische olifant

 

De huid van de olifant is dik en rimpelig dit zie je vooral bij de Afrikaanse soort. Toch is de huid gevoelig. En de slurf is natuurlijk het belangrijkste orgaan. Met de slurf kan een olifant eigenlijk alles. Ruiken, ademen, toeteren, iets pakken, communiceren, drinken en douchen. Dit dier is erg interessant om te tekenen of te schilderen, dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Iedereen die dieren tekent moet toch een keer een olifant op papier zetten.

Olifant tekenen

Voordat je begint aan een olifantenschilderij is het verstandig om het dier te bestuderen. Maak is wat tekeningetjes naar simpele voorbeelden en zie hoe de slurf en de oren aan de olifantenkop zitten. Bestudeer de rimpelige huid en probeer met potlood deze na te bootsen.

 

 

 

 

 

De rimpelige huid

 

Ogen zien er altijd lief uit…

Schilderijen en tekeningen van de olifant

Ook ik heb in het verleden een aantal olifanten afgebeeld. Je vindt ze hieronder.

Pen en inkt op A3 papier
Verliefd olifantenstel
acrylverf

 

 

 

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan met een olifant? Kijk even naar onderstaande olifanten die op verschillende manieren zijn afgebeeld. Misschien brengt het je op ideeën!

 

Foto van een olifant met de juiste kleuren
modern…
3 D tekenen
Realistische olifanten
Surrealistisch
Kleurig
Beetje abstract

 

Tenslotte nog een filmpje waar je op kunt zien hoe een olifant met aquarel en inkt op papier wordt gezet

 

 

 

Op mijn Pinterestpagina vindt je het bord Olifanten 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *