Werken met een Dotting Tool

Dotting tool

Maar wat is een Dotting Tool nu eigenlijk?  Dit product is een handig hulpstukje, wat je in je tekeningen kunt gebruiken om lijnen te trekken zoals snorharen van een poes. Het is een penvormig voorwerp met aan het uiteinde een bolletje. Wordt ook wel “Embossing tools” genoemd. Dit product wordt heel veel gebruikt voor het maken van stipjes in nail-art maar ook om mandala’s te voorzien van stipjes.

Nail art met de dotting tool

Gebruiken in je tekeningen

Toch kun je dit artikel ook prima gebruiken in je kleur- en grafiettekeningen. Neem bijvoorbeeld het tekenen van witte haren op wit papier. Witte details zijn soms lastig om in je tekening te krijgen, vooral op wit papier. Als voorbeeld neem ik hoofdharen. Je kunt in je tekening de haren wit laten en eromheen gaan tekenen of kleuren. Of je gumt ze als laatste uit. Tijdrovende klusjes! Een Dotting Tool is in deze prettig om te gebruiken. Onderstaande tekening maakte ik met kleurpotlood. Lees het blog over Huidskleur met kleurpotlood.

 

 

Details aanbrengen met de Dotting tool

Met de Dotting Tool maak je groeven in je papier voordat je begint met inkleuren. Dat kunnen hoofdharen zijn maar ook andere details, zoals snorharen van een kat. Maak mooie zelfverzekerde lijnen. Deze zijn bijna niet te zien, alleen wanneer je de tekening vanuit een bepaalde hoek bekijkt.

Begin met inkleuren van je tekening en je zult zien dat de diepte de groeven bepaald van de details of snorharen.

 Dotting tools die te maken hebben met nail-art kunnen voor je tekeningen worden gebruikt. Een handig setje met verschillende diktes zijn uiteraard erg handig.

Zoals je hierboven ziet kun je dotting tools in verschillende groottes en diktes aanschaffen. Het werken met de dottingtool is geschikt voor een papierdikte van 120 gram. Op dun printerpapier is dit niet te doen.

Oefen eerst even voordat je in je mooie tekening gaat werken!

De Dotting tools zijn ook fantastisch om stipjes te creëren in een Mandala.

Bekijk het filmpje hieronder en doe er je voordeel mee.


Met dank aan Leontine van Vliet ; Pencil artist

 

Lees ook de blog over het gebruik van een dotting tool van de tekenclub.nl. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *