Boom tekenen en schilderen

Bomen tekenen of schilderen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Een beetje realistische afbeelding is voorzien van bladeren, een stam en takken. Dit is een gewone loofboom. Maar er zijn ook dennenbomen waarvan de takken schuilgaan onder duizenden naalden. Allemaal verschillen die wanneer je een groot bos op papier zet, een heel werk is wanneer je boom voor boom realistisch wil tekenen. Teken je één boom (solitair) dan is het mooi om zoveel mogelijk van de boom te laten zien. Een aantal bomen bij elkaar hebben dat niet altijd nodig.

Prachtige, wat sprookjesachtige boom. Realistisch weergegeven.
Bos,  olieverfschilderij

 

 

Een boom tekenen

Ga jij zelf een boom tekenen of schilderen zorg dan dat je een goed voorbeeld hebt. Het leukste is natuurlijk om naar buiten te gaan en een boom uit te zoeken. Bomen hebben allerlei stadia. In het voorjaar zijn er bomen die voorzien zijn van bloesem. Bomen in de herfst zijn ook prachtig en dan zijn er nog de spookachtige kale bomen die je in de wintermaanden tegenkomt.

Voorjaar met bloesem
Herfst!

Spookachtige, kale boom in de wintermaanden.

 

Groene zomerboom , aquarel.

 

Oefenen met bomen tekenen

Hieronder vindt je een aantal voorbeelden om een boom te tekenen. Wil je ooit zo’n mooie boom als hierboven afbeelden, dan is oefening het beste wat je kan doen.

Oefening baart kunst!

stippelen met een wattenstaafje

Werken met een sponsje. Simpel om te doen maar groot resultaat. Kan met elk medium worden gedaan. waterverf, olieverf etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn bomen door de jaren heen..

Door de jaren heen heb ik best wel veel bomen getekend. Hieronder een aantal grafiet en houtskoolbomen.

 

Hieronder een super functioneel filmpje bomen tekenen van Lineke Lijn! Doe er je voordeel mee!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *