Bloemen tekenen en schilderen, rozen

De Roos

 

Rozen staan symbool voor de liefde. Een boeket rode rozen schenk je aan je geliefde. Er bestaan ontzettend veel kleuren en varianten, die wel of niet geurend voor de meeste mensen als één van de mooiste bloemen wordt gezien. Wie is nu niet verrukt van een mooie bos rozen….

 

Een mooie, roze roos. Wil je deze gaan schilderen of met pastelkrijt of kleurpotlood gaan vereeuwigen? De kleuren zie je direct naast de afbeelding

 

 

 

 

 

 

 

Simpel, stap voor stap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande roos maakte ik met kleurpotlood op Mi-Teintes zwart papier 160 gram.

 

Een gigantische roos schilderen

 

Op een groot doek (bijvoorbeeld 100 x 100 cm.) een paar supergrote rozen schilderen, is leuk om te doen. Mislukken kan bijna niet.

Onderstaande tekening kun je uitvergroten en een aantal keren op je doek overtrekken of misschien wel uit de losse hand tekenen. Gebruik je fantasie en maak een leuk ontwerp. De achtergrond van het doek eerst beschilderen. Misschien leuk om met een sponsje te werk te gaan. Je krijgt dan een mooi wolkachtig effect.

 

 

Bedenk voordat je begint, met welke kleuren je aan het werk wilt gaan. Rood, roze, geel of wit…Rozen zijn er in vele tinten.

Teken met houtskool of potlood (pastelpotlood gumt gemakkelijk uit) je ontwerp op het doek.

Dan kun je gaan schilderen. Eventueel bijgetekende stelen en bladeren groen schilderen in verschillende nuances.. Rode rozen aan de randen hier en daar accentueren met een zwart randje.

Moderne, realistisch en klassieke geschilderde rozen

 


Modern
abstract
Klassiek
realistisch

 

 

 

 

 

Schilder een gele roos met een randje

 

Bronnen:

Pinterest

filmpje: Eline Ulaen Art

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *