Zonnebloemen gemakkelijk tekenen en schilderen

De zonnebloem

Als je denkt aan zonnebloemen, dan is het eerste wat in je opkomt, de schilder Vincent van Gogh. Vincent schilderde een 5-tal schilderijen met zonnebloemen. Zonnebloemen gemakkelijk schilderen en tekenen is echt leuk om te doen. Zonnebloemen vindt je bij uitstek op een aantal schilderijen van Van Gogh

3 Van de vijf schilderijen zijn geschilderd met 15 zonnebloemen en 2 met 12 zonnebloemen. Zelf vind ik de in 1889 geschilderde 12 zonnebloemen het mooist. Dit doek hangt in het Philadelphia museum of Art in Philadelphia in de Verenigde Staten. Ooit wil ik dit museum bezoeken…

Zomer

Het is een feit, dat wanneer de zonnebloemen bloeien, dat het zomer is. Zaai het zaadje in het voorjaar.  In de zomermaanden, juli t/m september, verrijst een forse steel met prachtige, goudgele bloem. Vooral voor kinderen, die zelf deze bloem hebben gezaaid, is het een fantastische verrassing, wanneer de plant uitgroeit tot een grote bloem. Het schilderen van de zonnebloem is superleuk om te doen. Wil je de nodige inspiratie kijk dan naar onderstaande voorbeelden. Je kunt ook het van Goghmuseum bezoeken. Hier kun je in het echt de zonnebloemen van Vincent bewonderen!

Zonnebloemen natekenen

Zonnebloemen gemakkelijk tekenen en schilderen geven een zomerse uitstraling. Ze hebben een bruin hart met gele blaadjes en bloeien lange tijd. Onderstaande bloemen kunnen worden gebruikt om ze na te tekenen of te schilderen en gebruik te maken van de specifieke gele kleuren.

 

 

 

Leer gemakkelijk een zonnebloem tekenen of schilderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je hierboven ziet, is het tekenen van zonnebloemen niet echt moeilijk. Zonnebloemen worden extreem veel getekend en geschilderd. Hieronder vindt je een compilatie van een aantal schilder- en tekenwerken. Misschien geeft het je inspiratie..

 

Gewoon mooi gemaakt!

 

Modern, abstract

 

Mijn eigen enige zonnebloem. Vetkrijt op A 3 papier. Vetkrijt is niet mijn favoriet maar toch gedaan.

 

Hoe schilder je een zonnebloem

 

Wil je nog meer uitleg over bepaalde bloemen? Klik dan op de volgende linkjes.  roos, zonnebloemnarcis, tulp, of klaprozen

Veelgestelde vragen

Is het tekenen van zonnebloemen moeilijk?

Nee, eigenlijk niet. Wanneer je een goed voorbeeldje hebt zul je zien dat je de zonnebloem snel hebt getekend of op je doek gezet.

Welke kleuren worden bij zonnebloemen het meest gebruikt?

Uiteraard alle kleuren geel, maar ook bruin, rood en oranje zijn gemakkelijk om te gebruiken bij het maken van een realistische zonnebloem.

Kun je een zonnebloem schilderen met acryl?

Zonnebloemen kunnen met alle soorten materialen worden gerealiseerd. Denk hierbij aan pastelkrijt, acrylverf, olieverf of potlood. Alles is prima om te gebruiken.

Wanneer bloeien zonnebloemen precies?

Zonnebloemen bloeien in de zomermaanden. Het is dan ook een echte zomerbloeier!

Welke kunstenaar kon bij uitstek erg goed zonnebloemen schilderen?

Dat was natuurlijk Vincent van Gogh!

update februari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *