Eenhoorn tekenen

De eenhoorn

De eenhoorn ziet er uit als een paard. Een sprookjesdier met een spiraalvormig, puntige hoorn op zijn voorhoofd. In de bijbel wordt de eenhoorn ook beschreven als een fabeldier. Al rond het jaar 1500 zijn er verhalen en afbeeldingen over de eenhoorn te vinden. Zo zou de hoorn in fijngemalen vorm, werkzaam zijn om de geslachtsdrift  te prikkelen. In een oude encyclopedie vond ik de volgende beschrijving:

“Fabeldier in de gedaante van een paard, met een uit het voorhoofd komende, gedraaide rechte hoorn. Het dier gold als ontembaar en zou slechts te vangen zijn door een maagd, in wier schoot hij zou vluchten”

 

Tegenwoordig duikt de eenhoorn, ook wel unicorn genoemd, overal op. De eenhoorn brengt rijkdom, geluk en magie. Alles wat met dit mysterieuze dier te maken heeft kun je kopen. Van rugtas tot dekbedovertrek, van diadeem tot schoenen. Vooral kleine meisjes zijn gek op dit sprookjeswezen en willen alles wel hebben op unicorngebied.  Hoe leuk zou het zijn wanneer je als ouders, opa of oma dit dier kon tekenen of schilderen. Wat simpele tekeningetjes hieronder laten zien dat de unicorn een gemakkelijk tekenonderwerp is. Kijk ook maar eens op pinterest, er zijn honderden voorbeelden te vinden van deze fabelachtige creatuur.

 

Wil je een zo realistisch mogelijke eenhoorn creëren, gebruik dan een

foto van een paardenhoofd en teken er zelf een hoorn op. De dag van je dochter of kleindochter kan niet meer stuk!

De eenhoorn is een gedraaid object. Zit midden op het paardenhoofd

 

 

Hoe teken je een eenhoorn?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *