Tips om leuke, makkelijke dingen te tekenen

Tips

Soms heb je van die dagen, dan wil de inspiratie maar niet komen. Je bent een beginner en het hoeft niet echt moeilijk te zijn om gemakkelijke onderwerpen te tekenen. Je wil gewoon tips om leuke, makkelijke dingen te tekenen! Hieronder vindt je een aantal ideetjes die je misschien kunnen helpen om aan de slag te gaan met tekenpotlood en papier!

Heb je echt zin om leuke dingen te tekenen die niet al te moeilijk zijn, dan vindt je genoeg online voorbeelden. Het ligt er ook maar net aan wat jij leuk vindt en in hoeverre je het tekenen al in je vingers hebt.

Katten tekenen

Katten zijn populaire huisdieren en leuk om te tekenen. Probeer je eigen kat is na te tekenen. Er zijn veel kattenrassen die allemaal hun eigen indentiteit hebben. Zo zijn er katten met lang haar, kale katten en de gewone huis- tuin en keukenkat. Ook kun je proberen een wilde kat op papier te zetten. Denk hierbij aan een panter of tijger. Een kat op de zentangle manier tekenen is ook leuk om te doen en echt niet moeilijk. Klik op deze link en bezoek mijn blog kat tekenen op de zentangle manier.

Bloemen

Bijna iedereen houdt van bloemen. Een geliefd onderwerp in de tekenwereld. Tips om leuke, makkelijke dingen te tekenen vindt je vaak in de bloemenwereld. De keus is dan ook ontzettend groot. Hieronder laat ik een voorbeeldje zien en ben je echt geïnteresseerd in bloemen kijk dan is verder op deze website. Ik heb o.a. een blog geschreven over Tulpen, Klaprozen en zonnebloemen.

Een eenhoorn tekenen

Voor veel meisjes van zo rond de 10 jaar is de eenhoorn een geliefd onderwerp. Dit mythologische paard is erg populair. Speelgoed, knuffels en kleurboeken die gevuld zijn met dit schattige paardje zijn fantastische kadootjes voor meisjes. De eenhoorn is ook leuk om te tekenen. Manen en staart maar ook de karakteristieke hoorn zij prachtig om op papier te zetten. Bezoek  mijn blogje Eenhoorn Tekenen

Landschapje tekenen

Er zijn enorm veel verschillende soorten landschappen. Denk hierbij aan een berglandschap, bos, strand, weiland of een stadsgezicht. Er zal aandacht moeten worden besteed aan de lucht en bomen. Hieronder een supergemakkelijk berglandschapje wat je heel snel op papier kunt zetten.

Vlinder tekenen

Vlinders zijn prachtige dieren waar je mee kunt experimenteren op papier. Patronen, kleuren en vormen kunnen worden gebruikt om je vlinder op papier mee te versieren. Vlinders hebben 4 vleugels die je heel gedetailleerd kunnen worden getekend. Vergeet ook niet om je vlinder een lijfje en antennes te geven.

Paarden tekenen

Paarden zijn geliefd bij kinderen en volwassenen. Het is dan ook een intelligent, edel dier die symbool staat voor kracht en vrijheid. Paarden bestaan uit verschillende rassen en kunnen op vele manier worden getekend. Teken bijvoorbeeld een steigerend paard of een galopperend paard. Maar ook een paard wat staat te grazen in de wei is een mooi beeld om op papier te zetten. Je kunt natuurlijk ook een enkel paardenoog tekenen of alleen een paardenhoofd.

Gezicht tekenen

Hoe vaker je een portret tekent, hoe beter je er in word. Het tekenen van een gezicht zorgt er voor dat er een aantal details zijn waar je rekening mee moet houden. Wil je je echt gaan toeleggen op het tekenen van portretten, dan is het zinvol om een speciale cursus portrettekenen te gaan volgen. Om alvast een beetje inzicht te krijgen op dit onderwerp is het leuk om mijn blog gezicht/portret tekenen te bezoeken.

Nog meer tips om leuke, makkelijke dingen te tekenen..

Dit schaapje is voor iedereen haalbaar. Teken de omtrekken en vul in met een beetje aquarelverf

 

 

 

 

 

 

Kijk eens goed naar deze schattige poesjes. Gemakkelijk en snel een mooi schilderijtje voor de kinderkamer misschien?
Ik zag deze zelfgemaakte lampjes van ijzerdraad. Ook superleuk om met potlood na te tekenen.  Wanneer je een beetje vaste hand hebt kan deze zo op de muur. Maar op een vel papier kan ook, inlijsten en je hebt een bijzondere afbeelding voor aan de muur
Bestudeer deze leuke giraffe en teken hem met potlood.

 

 

Ik kan natuurlijk dit hele blog vol zetten met “ltips om leuke, makkelijke dingen te tekenen” maar het is misschien handiger om even op mijn Pinterestpagina rechts boven dit blog te kijken. Zoek het bord  “Simpele tekenvoorbeelden” en ga aan de slag!!

Lees ook mijn andere blog’s over tekenen;

https://zelfkunstmaken.nl/tekenen-uit-de-losse-pols/

https://zelfkunstmaken.nl/inspiratie-tips-tekenen-en-schilderen/

https://zelfkunstmaken.nl/leren-tekenen/

https://zelfkunstmaken.nl/tekenen-is-gezond/

https://zelfkunstmaken.nl/mensen-tekenen-modeltekenen/

https://zelfkunstmaken.nl/tekenen-in-stappen/

 

Veelgestelde vragen

Wat is het makkelijkste om te tekenen?

Onderwerpen met ronde voorwerpen zoals een appel. Maar ook een banaan is een goed onderwerp om mee te beginnen.

Kan iedereen zomaar een portret tekenen?

Nee, dit is echt niet gemakkelijk. Het is belangrijk om de verhouding neus, ogen en oren goed te leren begrijpen. Een cursus portrettekenen is verstandig wanneer je je wil toeleggen op portretten tekenen.

Welke onderwerpen lenen zich als voorbeeld om een gemakkelijk tekeningetje van te maken?

Gemakkelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld auto's, bloemen, katten of simpele dieren als een schildpad.

Waar vindt je de leukste voorbeelden?

Pinterest is een superleuke website waar je duizenden onderwerpen kunt vinden ter inspiratie.

Met welk materiaal kun je het beste beginnen om te leren tekenen?

Potlood is het allerbeste om mee te beginnen. Later kun je dit uitbreiden met kleurpotloden of pastelpotloden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *