Aquarelpenselen

Een aquarel maken is altijd spannend en verrassend. Je kunt eigenlijk op elke plek een aquarel maken. Thuis, in de tuin of op vakantie. Er zijn verschillende aquareltechnieken zoals nat in nat, nat over droog, details aanbrengen, maar ook grote vlakken kunnen met aquarelverf een fantastische afbeelding geven. Een goede aquarel maken valt en staat natuurlijk met het juiste materiaal. O.a. aquarelkwasten zijn belangrijk evenals het juiste papier.

Aquarelpenselen

Wanneer je gaat aquarelleren heb je een zachte kwast nodig. Zachte synthetische vezels, eekhoornhaar of marterhaar worden het meest gebruikt om een aquarelschilderij te maken. Ook voor Gouache en Eitempera zijn aquarelpenselen geschikt. Aquarelpenselen hebben zachte haren en kunnen daar veel vocht en dunne verf mee opnemen. Aquarelpenselen hebben over het algemeen een korte steel en het kwastje is meestal rond van vorm. Een erg veelzijdige kwast!. Met een speciaal aquarelpenseel kunnen grote vlakken worden gevuld maar ook verschillende lijndiktes worden gecreëerd.

Aquarelpenselen aanschaffen

Aquarelpenselen moeten in staat zijn om veel water vast te houden. Het is prettig, wanneer je een verwoed aquarelschilder bent om verschillende kwasten in je bezit te hebben. Zowel synthetisch als van natuurlijk materiaal. Eekhoornhaar bijvoorbeeld is in staat enorm veel vocht op te zuigen. Tegenwoordig zijn er hele goede imitatie eekhoornpenselen in de handel.

Het Raphael penseel softaqua is gemaakt van imitatie eekhoornhaar en heeft soepele en veerkrachtige haren. Een super absorptievermogen. De fijne punt is zeer geschikt om mooie lijnen mee te trekken. Je kunt de kwast met verf lang toepassen, zonder dat je nieuwe verf hoeft op te nemen.

Bovenstaande Panart Goud synthetische penselen hebben een gelijkmatige opname en tevens een
chique uitstraling.
Dit aquarelpenseel heeft een korte steel en een kastanjebruine kleur.
Voor een optimale reiniging van je penselen en kwasten klik je op onderstaande link.
Fantastische, kleurige aquarel
Bronnen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *