Sleperpenseel

Kort gezegd is een sleeppenseel geschikt voor het trekken van dunne lijnen en het zetten van letters. Ook het realiseren van takjes en andere grillige vormen is de sleper ideaal voor. Dit ronde penseel heeft extra lange haren die veel verf op kunnen slurpen. Je kunt met dit penseel superlange lijnen trekken. Een boom die veel takken laat zien is met een sleeppenseel een prima manier om op perfecte wijze deze takken te creëren. Ook het schilderen van een vacht is met de sleper gemakkelijker dan met een gewone doorsnee kwast. Het maken van lijnen gaat het beste met dunne verf. Het penseel neemt de verf goed op zodat je lange lijnen kunt realiseren.

Druk geeft dikke lijnen 

Voor elke kwast geld; hoe meer druk je geeft, hoe dikker de lijnen zullen zijn. Dit is ook zo wanneer je met een sleper werkt. Wil je een hele dunne lijn, zorg dan dat je penseel zo weinig mogelijk contact maakt met je doek of papier. Gebruik je pink als steun.

Lijnen schilderen

Hoe langer de haren van de sleper zijn hoe langer deze verf afgeeft. Eenmaal geladen met verf kun je flinke lange lijnen trekken. Vooral bij wat groter werk zijn langere haren een pré! Je kunt langer door..

De sleper is eigenlijk een speciaal penseel wat voor een aantal doeleinden kan worden gebruikt. Toch prettig om bij je penselenassortiment in huis te hebben.

 

Aanschaf sleper

Ben je van plan een sleper aan te schaffen, ga dan voor de allerbeste kwaliteit. De roodmarterharen Siberische Kolinsky sleper is één van de beste penselen voor je kunstwerk. De naaldscherpe punt, met een middellange haarlengte is een geschikt penseel voor gedetailleerd werk. Letters en lijnen kunnen prima met dit penseel worden gemaakt. De webshop https://www.penselen.nl/product/da-vinci-kolinsky-serie-1210/ heeft een breed assortiment slepers die vooral bedoeld zijn om nauwgezet schilderwerk te leveren.

Verschillende soorten

Slepers zijn verkrijgbaar met natuurlijk haar maar ook met synthetische haren. De synthetische zijn stukken goedkoper en doen eigenlijk tijdens het gebruik vrijwel niet onder voor de natuurharen variant. Een penseel met natuurhaar doe je echter veel langer mee, is duurzamer en milieuvriendelijker dan de synthetische.

Onderhoud penselen

Eén van de belangrijkste dingen om je penselen in goede conditie te houden is het onderhoud. Zorg dat je de juiste onderhoudsmiddelen in huis hebt. Penselenzeepje en beschermnetjes zijn een aanrader. Bedenk ook dat je middelen aanschaft om je penselen op de juiste manier te bewaren. Een schoon kwasten assortiment geeft meer creativiteit dan wanneer je in je atelier rommelig en vies gereedschap tegenkomt.

Wil je meer weten over verschillende kwasten? Bezoek dan mijn andere blogjes

https://zelfkunstmaken.nl/kattentong-penseel/

https://zelfkunstmaken.nl/waaierpenselen/

https://zelfkunstmaken.nl/de-brede-kwast-of-spalter/

https://zelfkunstmaken.nl/oosterse-penselen/

https://zelfkunstmaken.nl/aquarelpenselen/

https://zelfkunstmaken.nl/rond-penseel/

https://zelfkunstmaken.nl/platte-flat-penselen/

 

Wil je je penselen optimaal reinigen, klik op onderstaande link en je leest hoe dit moet.

https://zelfkunstmaken.nl/kwasten-en-penselen-schoonmaken/

 

 

Leuk filmpje van Toon Nagtegaal hoe je dunne lijnen maakt,

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *